Hanibalovi sloni, Džingischánovi koně,……..

Hanibalovi sloni, Džingischánovi koně, židovským Bohem na Egypt nahnané miliony všežravých kobylek, poštovní holubi, co létali s granáty, cvičení protiponorkoví delfíni a spousta dalších živočichů ve službách rozličných armád…

Zvířat, které byly zneužity pro lidský boj zblízka, je dnes ve světě spousta. Kde by ale teroristy z Islámského státu napadlo, že jim jednou dojdou sebevražední atentátníci a budou muset využít ptačí bezvěrce k zabíjení jiných bezvěrců. Islamisté dnes plánují na těla opeřenců připevnit bombu a odpálit ji ve chvíli, kdy bude v blízkosti nepřátelských stíhaček. Prý to dokonale funguje;  s pomocí sebevražedného ptáka údajně v říjnu 2015 sestřelili ruské letadlo nad Sinají, na jehož palubě zemřelo 224 lidí.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Vycvičeným divokým dravcům však předcházela kuřata; stačilo jim na záda připevnit bombu a vypustit je směrem k nepřátelským pevnostem, ně jejichž území byla na dálku odpálena. Kuřecí “mučedníci” však nebyly silnou a dlouhodobě využívanou zbraní. Hlavně míň efektivní, než okřídlení orli vyslaní k letícím strojům plných pasažérů. Nejvhodnějšími ptáky se stali sokol stěhovavý a sup krahujový, znalci nazýván supem Rüppellovým. Džihádista-ornitolog dokonce navrhl, jak tyto ptáky propašovat do Sýrie z Afriky, kde žijí.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Zvířata mají prostě řadu instinktů, využívaných lidmi, jež jsou plní zlých a zneužitelných vlastností. V egyptské televizi řekl nedávno kapitán Mustafa Ismaíl, že v jejich moři řádí žraloci; útočícími dravci jsou oceánští běloploutví žraloci, kteří se nevyskytují v egyptských vodách. Prý mu volal izraelský potápěč, že viděl žraloka, jenž měl na těle systém GPS. Egyptští biologové však potvrdili, že oceánští žraloci běloploutví k břehům Egypta normálně připlouvají a jejich značkování GPS se běžně užívá, aby se zjistilo, kudy a jak migrují. Egypťané přesto zabili dva žraloky, které podezírali ze série útoků na koupající se osoby. Jeden ze žraloků byl 2,1 metru dlouhý a 150 kg těžký, druhý byl o 30 centimetrů delší a vážil dva a půl metráku. Pranic to však nevadilo místním byznysmenům, kteří naopak ze svých turistických lodí házeli do moře mrtvé husy a kusy hovězího, aby žraloky přilákali a turisté si je mohli za patřičný bakšiš vyfotit. Kdoví kolik dostali příslušníci Mossadu jako provizi, že umožnili Egypťanům takový lukrativní kšeftík.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Vedu si pečlivý archiv všech těchto zvěstí, zvláště těch legračních. Izraelští vojáci jsou zvyklí pracovat s různými zvířaty, ale ne však proto, aby kazili turistický ruch v Egyptě, kde se rekreuje též značná část Izraelců. Specializují se spíš na ochranu svých hranic před Hizballáhem na severu země či na jihu proti Hamásu. Nedávno našli způsob, jak předcházet falešným poplachům, které vyvolávala na severní hranici židovského státu různá zvířata. Kolem pohraničního elektronického plotu proto pohazují lví trus, který jiná zvířata zahání, jak už to vyzkoušeli izraelští zemědělci. Vojáci, kteří měli od neustálých poplachů bezesné noci, nakonec odjeli do zoologické zahrady v Tel Avivu, přivezli pytle se lvím exkrementy a byl klid.

Jak jsem právě dostal z Tel Avivu kuriozitu z izraelského deníku Ha´arec, v Izraeli přišli s tou nejnovější “zbraní”. Proti radikálnímu šíitskému hnutí Hizballáh, které ovládá jih Libanonu, vysadila izraelská armáda skupinu osmi půltunových antilop losích. Důvod je hlavně pragmatický. Je známo, že tento druh kopytníků má mimořádný apetýt, takže podle Izraelců dokonale spasou porost, křoviny a jinou vegetaci mezi bezpečnostním plotem a mezinárodní hranicí, kde by se mohli ukrývat teroristé. Přímo na horké linii libanonské hranice…

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Snímek Břetislav Olšer

Spásání je praktické i z důvodů protipožárních, jelikož se tak zamezí nebezpečí vzniku požárů křovin, které může zažehnout i palba z ručních zbraní, granátů, zbloudilých raket či nášlapných min. Navíc jde o prý ekologický prostředek, na rozdíl od defoliantů, které zbavují vegetaci trávy, rostlin a listí. Antilopy též slouží k likvidaci minových polí. Ochránci zvířat asi nejásají. Přece antilopa je jako každé zvířátko důležitější než člověk… Na hranicích Libanonu jsem rovněž viděl ještě i nedávno výstražné cedule: Pozor miny!

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Snímky Břetislav Olšer

Palestinian Media Watch zase napsal jinou koninu, že Izrael vypouští krysy s mimořádnými schopnostmi, aby vyháněly arabské obyvatele z východního Jeruzaléma. A nejde jen o obyčejné krysy, ale o supermanky a supermutanty, imunní vůči jedu na krysy. Jsou ke všemu mnohem agresivnější, beze strachu z koček a vysoce plodné. Jejich samice prý rodí sedmkrát do roka a mají tak ročně až 140 mladých, což je čtyřikrát více než je obvyklý průměr. Navíc tito hlodavci nejsou alergičtí na Židy, jichž si proto vůbec nevšímají. Přiznám se, že si nevšímali ani mě, když jsem se krkolomně procházel po střechách východního Jeruzaléma nad Via Doloroza. Bylo jich tam požehnaně, ale nebyly obří, docela obvyklé velikosti, jaké pobíhaly i po prostřených stolech v jednom z vietnamských hotelů v Hanoji.

Al Haját Al Džadída, oficiální deník, kontrolovaný přímo úřadem prezidenta Palestinské správy Mahmúda Abbáse, napsal: „Osadníci přinášejí bedny plné krys a vypouštějí je v arabských čtvrtích Starého města; ty se tam množí a stávají se velkým prokletím… Jejich cílem je změnit život našich obyvatel v peklo na zemi a donutit je odejít…“ Jen jsem se nedočetl, resp. můj překladatel z arabštiny, jak to ty krysy dělají, aby se staly zrovna vůči pachu Židů zcela netečné…

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Snímek Břetislav Olšer

Poslední pomluvou z minulého týdne, která koluje mezi Araby v Samaří a Judei, je tvrzení, že Izraelci “trénují” hady, hlavně kobry, aby útočily na nevinné farmáře. Uvedla to betlémská palestinskoarabská tisková agentura Maan, blízká vládnoucímu hnutí Fatáh. Zřejmě jde o reakci na výstavbu několika stovek nových izraelských bytů v této oblasti Západního břehu Jordánu. Pomluva pravděpodobně vznikla poté, kdy had uštknul ženu u vesnice, která je v sousedství židovského města Ariel. Místní Arabové uvedli, že po útoku had „uprchl“ směrem k Arielu. Směr pohybu hada považovali za důkaz, že byl “vyslán” z Arielu Izraeli, aby zabíjel Araby. Bajka, jakoby z oka vypadla té z Homérovy Odyseie…

Kam by měli napřít svoji pozornost horliví ochránci němých tváří, jichž byly ve válkách vždycky tisíce. Hanibalovi sloni, Džingischánovi koně, židovským Bohem na Egypt nahnané miliony všežravých kobylek, poštovní holubi, co nosili i granáty, cvičení protiponorkoví delfíni a spousta dalších živočichů ve službách rozličných armád. Používání delfínů námořnictvem americké armády k odminování v iráckém přístavu Umm Qasr byl jen jedním z mnoha využívaných druhů. Lvoun hřivnatý se používá k průzkumu pod hladinou, psi pomáhají hledat zbraně a výbušniny. Do války v Iráku byly z Maroka dovezeny opice, vycvičené k odminování země. Zvířecí vojáci jsou nuceni obětovat své životy kvůli lidem.

Lepší vrabci v hrsti, než sebevražední delfíni pod vodou… Snímek Břetislav Olšer

Jen v Americe je každým rokem zabito při testování pro válečné účely přes tři sta tisíc zvířat. Ta se mohou stát také nepřímými oběťmi vojenských technologií. Nedávno získalo americké námořnictvo od vlády povolení k používání nového sonaru s větší intenzitou, pro identifikování nepřítele. Je rozšířen ve dvou třetinách oceánů a do vzdálenosti 480 km dosahuje intenzity zvuku 140 decibelů. Tím ruší komunikaci velkých kytovců. Používání navigace s nižší a střední frekvencí má zase souvislost s umíráním mořských savců.

Hurikán Katrina pravděpodobně uštědřil tvrdou ránu americké armádě. Vojákům prý do Mexického zálivu uprchlo několik delfínů-zabijáků. Armáda inteligentní savce cvičila pro likvidaci teroristů. Mohli by nyní napadnout potápěče, varují média. Američané je učili střílet po potápěčích v kombinézách. Přes 36 delfínů bylo vybaveno speciálními šipkami s toxickými látkami. Byly navrženy tak, aby oběť uspaly a poté ji bylo možné vyslechnout… Delfíni měli mj. pomáhat s hledáním min v iráckých přístavech. V Saigonu jsem se dozvěděl jinou kuriozitu; během války ve Vietnamu Američané nasadili delfíny, kteří byli vycvičeni na zabíjení nepřátelských plavců injekcí kysličníku uhličitého, zabít tak měli na čtyřicet příslušníků Vietkongu a omylem též dva americké vojáky.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Foto: Reuters…

Pro roli zabijáků delfíny trénovala i sovětská armáda, byli shazováni do moře z helikoptér z patnáctimetrové výšky nebo spouštěni až ze tří kilometrů na padácích. Nevládní organizace tvrdí, že tvrdé výcvikové programy stály spoustu delfínů v někdejším Sovětském svazu i v Americe život. Nevyhovující podmínky pak vedly k prodeji ruských delfínů vycvičených k zabíjení do Iránu. Delfíni byli cvičeni v kamikadze útocích, v sestřelování potápěčů speciální harpunou, uměli nepřítele odvléci na souš.

Delfíni nejsou jediní mořští obyvatelé, které státy unesly a rekrutovaly do armád. Sovětská armáda udělala žoldáky například z běluh, americký vojenský program pracuje již léta s lachtany kalifornskými. Sice nemají výkonný sonar jako jejich kolegové, zato se chlubí výjimečným zrakem ve špatných podmínkách a disponují systémem echolokace. Jinými slovy, nepřátelský potápěč se před nimi neukryje ani v té nejhlubší a nejkalnější vodě.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Heslo ochránců zvířat: Zachránit každou žabičku…  Snímek Břetislav Olšer

Armádní lachtani  nosí v tlamě jakousi sponu, kterou umí nepříteli v mžiku připnout na nohu. Je k ní připojeno lano, jímž zajatého plavce posádka lodi vytáhne na palubu. V roce 2007 dala americká armáda na výzkum využití zvířat jako zbraní a jejich výcvik čtrnáct milionů dolarů. Ďábelský nápad dostal jistý zubař: což takhle využít netopýry jako nosiče bomb? Vybavit je náložemi, vypustit je nad nepřátelským územím, počkat, až si najdou skrýše v domech a v jeden moment je poté odpálit, ke zděšení obyvatel? Protože byl autor myšlenky shodou okolností přítelem ženy amerického prezidenta Eleanor Rooseveltové, jeho idea nezapadla. V roce 1942 ji schválil sám prezident. Netopýry měl nad oblast donést speciální kontejner na padáku, pojmout jich měl přes tisíc. Každý z nich nesl zařízení s napalmem. Po explozi by region uvrhly do paniky tisíce požárů.

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Bombardéry B-24 měly nad průmyslová města u Osaky dopravit přes jeden milion netopýrků, každý z nich by měl v batůžku sedmnácti či osmadvacetigramovou nálož. Armáda do projektu investovala dva miliony dolarů a pokusy byly povzbudivé; v okruhu o průměru čtyřiceti mil měly vzplanout simultánně tisíce požárů, každá shozená bomba by založila jeden. Japonsko by tak bylo zdevastované, a to za minimálních ztrát na životech, snil autor projektu. Přednost ale nakonec dostaly atomové bomby. A ty zabíjely…

http://smedata.sk/blogidnes/bundles/stormcontent/plugins/widget/images/handle.png”) rgba(220, 220, 220, 0.498039);”>

Delfíny jsem viděl mnohokát v akci; v Portugalsku, na Maltě, ve Španělsku, Itálii… Všude tam byly k vidění náramně spokojené a hravé tvory, co by svým ochráncům za zákaz jejich zábavy dali podle Švejka zřejmě “ocasní ploutví přes držku…” Ovšem, že budou zvířecí sebevrazi používání v současnosti, kdy vojenská technika dosáhla nebývalé úrovně, to by asi málokdo předvídal.

Inu, když už čtvrtý islámský ráj moc neláká může, prahnoucích po 72 černookých pannách, je třeba dát šanci zvířatům, o nichž se zatím neví, zdali mají též své ráje s nabídkou ptačích milostnic…? Ochránci zvířat bouří: pryč s týráním delfínů. A co koňské dostihy?

Co na to ochránci zvířat; jsou snad miny lepší než košer porážka?

Chudinky antilopy, nahnané před mušku Hizballáhu…

Vy na nás sebevražednými mučedníky, my do vás zuřivými žraloky…

Nebaví vás zimní plískanice a břečky? Zaleťte si do Krugerova parku v Jihoafrické republice

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient