Moment, kdy vás přejde chuť na mléko

Moment, kdy vás přejde chuť na mléko… 
Jak jste na tom s mlékem?

Dnes na téma mléko a nejen to. Hledala jsem opět nějaký výstižný článek, kterým bych podložila vše, co zde bude napsáno. Jeden jsem našla a je i s bonusem na víc. Obsahuje i video. Upozorňuji na fakt, že je jen pro silnější povahy.

Myslím, že už je to přes čáru. Co přesně myslím?

To jak si hrajeme na pány tvorstva. Jak hnusně zacházíme se zvířaty. Nevím, kdo nám dal na to právo. Nemám nic proti tomu, když se krávy vyženou na pastvu a zachází se s nimi s náležitým respektem. To co ale uvidíte ve videu k tomu má hodně daleko. A vůbec si nenalhávám a nemyslím, že to je nějaký ojedinělý případ. Podobných videí a dokumentů máte na internetu plno a ani nemusíte moc hledat.

Kde se v nás bere ta otrlost?  Ten neurvalý přístup? Ta zloba? Ignorance? Pocit nadřazenosti? Co nám dává právo zvířata takto mučit?

Po schlédnutí tohoto videa vás přejde chuť na mléko na vždy.

Někdy se stydím za to, že patřím k lidskému druhu.

Někdy nemůžu spát.

Někdy přemýšlím, jak daleko jsme zašli a jak daleko to zajde.

Tolerujeme to tiše. Nezajímáme se, nepátráme a asi bychom měli. Máte pocit, že vývoj lidstva jde opravdu vpřed? Opravdu člověk rozumný?

Mýtus o kravském mléce
Mléko mi dělalo zle od malička. Pamatuji si, jak jsem ve školce musela pod nátlakem vždy zkonzumovat Jovonku a jak to vždycky dopadlo špatně… mléko či jogurt s příchutí jahod nemůžu cítit do dnes. Postupem času jsem konzumaci téměř vyloučila a je mi lépe. Možná právě pro popsané důvody v článku, na který sem dávám odkaz.

Mléko, které podporuje růst kostí a zlepšuje zdravotní stav, protože obsahuje vysoký obsah bílkovin a vápníku je prostě mýtus, reklamní tah a lobby potravinářským firem. Točí se zde peníze.

Existují vědecké studie, dokazující škodlivé zdravotní účinky mléka. Největším překvapením je asi fakt, že pití kravského mléka způsobuje úbytek vápníku v kostech.

Jak to funguje? Mléko obsahující živočišné proteiny, okyselující pH lidského organizmu nám škodí. Okyselující účinek mléka tělo neutralizuje tím, že produkuje vápník z našich kostí. Pití kravského mléka pak způsobí úbytek vápníku. A máme tu důvod, proč právě země, kde je mléka nejvyšší spotřeba, mají také nejvyšší počet zlomenin kostí. 

Antibiotika v kravském mléce

Velké množství krav je dopováno pomocí injekcí růstovým hormonem – rBGH. Jedná se o syntetické hormony, které se používají k umělému zvýšení dojivosti a následné produkci mléka. Pijete-li mléko, rBGH si zvyšujete si hladinu růstového insulinu IGF-1. Jeho zvýšená hladina je příčinou několika druhů rakoviny.

To samé se tedy děje i s konzumovaným masem. A nejen hovězím, stejně je na tom vepřové a asi nejhůře drůbež, zejména kuřata. Divíte se, proč naše dívky tak brzy dospívají? Proč stoupá následná neplodnost jak u mužů, tak i u žen? Co udělá to množství hormonů, které konzumujeme s našimi organismy? Víte, že hormonální antikoncepce je další neodbouratelná složka naší pitné vody, kde se usazuje?

Ještě dám jednu vsuvku ke kuřatům. Pocházím z vesnice a vím, jak má domácí kuřecí maso nekrmené hormony a pěstované na dvorku se zahradou plnou trávy chutnat. Když jsem poprvé dala ochutnat manželovi a dceři maso z kuřete, pocházející od strýce z Moravy, byli v šoku, co jim to dávám. Nepodobalo se bílé beztvaré žvýkačce bez chuti. Mělo jinou barvu, konzistenci i chuť. 

Pokud jste se nedopracovali k vegetariánství, volte alespoň tuto cestu.

Předseda koalice proti rakovině, Dr. Samuel Epstein potvrdil: ,,Pití mléka s obsahem růstového hormonu zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu.  Doporučuji vynechat kravské mléko z jídelníčku a nahradit ho jinými druky přírodních alternativ“.

Máte ještě stále chuť na mléko a maso? Ještě stále se vám zdají vegetariáni padlí na hlavu? Toto je jeden z mnoha článků a jedno z mnoha videí na internetu. Co uděláte se svým zdravím, je pouze na vás. Zapátrejte sami po dalších informacích a vytvořte si vlastní názor. Neposlouchejte pouze reklamy a média.

Slíbený odkaz : Pravda o mléce

 

1 názor na “Moment, kdy vás přejde chuť na mléko”

  1. Pingback: Moment, kdy vás přejde chuť na mléko... Jak jste na tom s mlékem? - "Nestačím se divit...

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient