Od víry k velkému třesku

Od víry k velkému třesku

Vznik života na naší zemi, nebo chcete-li vůbec vznik vesmíru samotného, je velké téma.

Ať už jste příznivci teorie velkého třesku, nebo jste hluboce věřící, je nutné si přiznat, že všechno je pouze teorie závisející na pevnosti naší víry. Ať v Boha nebo ve Velký třesk.

Zajímavé pojetí článku na toto téma předkládám tentokrát. Co svět světem stojí se lidé snažili odhalit co bylo na začátku. Pátráme po původu své existence a vzniku vesmíru a vytváříme si teorie a domněnky. V ty nejvíce propagované pak věříme.

„Podle teorie Velkého třesku, začal vesmír nepředstavitelně gigantickou explozí, k níž došlo před asi 15 až 20 miliardami let. Nyní explozi, jíž začal vesmír, říkáme Velký třesk (Big Bang) a díky této teorii můžeme zkoumat vývoj vesmíru od první milisekundy stvoření k vytvoření galaxií, a pak od formování planet až k přítomnosti života na Zemi. Tento model vesmíru se stal a dodnes zůstává tím nejuznávanějším, protože v kontextu Velkého třesku mohou být úplně objasněny téměř všechny astronomické úkazy, a jestliže ne zcela, pak do větší míry, než jakýmkoliv jiným způsobem.“

Poslední věta v citace je opravdu fascinující. Jak málo nám stačí abychom uvěřili teorii. Podle mého názoru, je to tady prašť jak uhoď. Věda nebo náboženství, na nic nejsou stoprocentní důkazy. Vše je opravdu otázkou víry.

Ani teorie velkého třesku nikdy nebyla stoprocentně podložena. Budiž nám to potvrzením, že člověka lze obalamutit a zlákat ke slepé víře opravdu snadno. Necháváme se opít rohlíkem denně. Reklamami, médii, články v novinách. Slepě věříme všemu, co se nám správně podsune a aspoň trochu podloží.

Cituji z článku to, co bych asi lépe nenapsala a s čím souhlasím:

,,Předpokládáme, že Velký třesk je skutečností, protože nás to tak učili, a tudíž předpokládáme, že důvodem jeho všeobecného přijetí je jeho korektnost.

Základní problém jemuž všichni čelíme lze pojmenovat jednoduše: Nikdo nemůže vědět to, co neví“.

Co všechno se učíme? A co všechno z toho je nepodložená teorie? Balamutění bez důkazů? Zmanipulovaný záměr? Stokrát přepsaná nepřesná formulace? Pokud se nad tím zamyslíme, nemůžeme si být jisti téměř ničím.

Četli jste někdy knihu přeloženou do češtiny a jste tak zdatní v některém z cizích jazyků, že jste ji pak přečetli v originále? Nebo jste si v originále pustili film a z českých titulků lezete po zdi? Znám spoustu lidí, kteří tvrdí, že nemá cenu číst knižní překlady a filmy sledují jen v originálech. Jak pak to musí být tedy třeba se všemi historickými teoriemi?

Už vůbec nebudu polemizovat nad milionkrát přepsanými náboženskými knihami. Nad tím, že dřív se vyjadřovali lidé v obrazech a metaforách a my v současnosti nejsme schopní je chápat. Něco jsme špatně pochopili, něco jsme vypustili protože se nám to nehodilo do krámu, něco jsme si zaměnili, protože se nám to pro změnu hodilo… Na některých knihách sedíme a máme je v sejfu a běžným lidem je nikdy neukážeme, neboť by se provalilo, jak jsme pokrytecká církev a některé spisy jsme raději úplně spálili.

A cituji znovu, protože tohle se mi moc líbí:

,,Klíčem k svedení lidí ke klamné víře je kontrola nad údaji získanými pozorováním, které se této víry přímo týkají. K propagaci dané víry pak stačí vyloučit veškerá data z přímých pozorování, která ji vyvracejí, a současně prezentovat jen ty údaje, které ji podporují. Pakliže je tato víra z gruntu falešná, je podle potřeby nutné vyrábět domnělá fakta a překrucovat či nesprávně vykládat pozorování.

Pokud totiž někdo zná jen údaje podporující víru, bude ji jeho mysl, i přes schopnost analyzovat, považovat za zajištěný racionální fakt“.

Nádhera. Tleskám autorovi a oceňuji jeho slova. Jak on mi mluví z duše. Očividně nejsem sama, kdo hledá a nevěří všemu, co se podsouvá. Tisíckrát omílaná lež se stane pravdou. Znáte to přísloví? Kolik máme takových omílaných pravd?

Kdo za tzv. teorie vlastně platí účty?  Zdá se vám americké přísloví: „Dostanete vždy to, co si zaplatíte“ opravdu trefné? Koupila si teorii, tedy Vesmír Velkého třesku americká vláda? Proč byl dosazen a aktivně prosazován falešný pohled na vesmír?

A musím podotknout, že tohle není pouze o Americe. Teorie velkého třesku je přehnaně respektované po celém světě.

Žádné impérium nemá rádo představu o neustálém tvoření hmoty. Tvoření předpokládá změnu. Impéria možnost změny vždy popírají. Potřebuje zotročit národy a to se děje celkem snadno, poslední věc kterou by připustili, a která by mohla nastat, aby nevolníci znovu získaly svobodu.

Připadáte si opravdu svobodní?

,,Ve vesmíru Velkého třesku nejsou žádné rodiny, nejsou v něm ani rodiče ani děti. Impérium dává přednost vesmíru bez rodin, protože rodiny jsou základem národů a impéria zpravidla oponují všem formám nacionalismu, včetně rodiny jako jeho nejmenší formy“.

Na co všechno se vám toto uvozovkové tvrzení hodí? Pasuje vám to i na současné události? n jejich vývoj? Vnímáte svět v souvislostech?

Pokud čtete moje články, ukazuji v nich různé úhly pohledu. Snažím se vnímat v souvislostech, propojovat a klást otevřené otázky, aby jste si na ně každý jednotlivě dokázali sami odpovědět. Závěr vždycky nechávám na vás. Na svůj názor máte právo, i když žijeme pouze ve zdánlivé svobodě.

Čistěte svá těla. Sledujte co jíte a pijete, starejte se o sebe, sportujte, milujte se a přemýšlejte. To všechno dohromady vám přinese obrovský posun. Tělo bez toxinů funguje a hlavně myslí úplně jinak. Kdo nezkusil neuvěří.

Přečtěte si následující článek a sami posuďte jak velké jsou díry v teorii. Jaké jsou důkazy pro a proti.

Odkaz na článek:  Hovadina nazvaná Big-Bang

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient