Též masový vrah, co brutálně zavraždil desítky nevinných lidí, je dle Zbyňka Petráčka jen člověk, co si zaslouží lidská práva bez týrání ve vězení…?

Už jeho článek v Lidových novinách pod titulkem: „I Breivik je člověk“ zavání dojmem, že ho napsal těžký psychopat, co si jen hraje se slovíčky, aby dostal Jidášův groš za svůj pamflet; bagatelizuje slova jedné z přeživší oběti…

Posmívá se tak Breivikově obětí, která na rozdíl od těch 77 zavražděných, mnohých dobytých přímo střelou do zátylku, přežila zvrhlost vraha, jenž si stěžuje na porušování svých lidských práv. Jde oběť Viljara Hanssena, co s vystřeleným okem, se střepinou v mozku a protézou místo ruky řekl v reakci na soudem uznané Breivikovy stížnosti pro údajné porušení jeho lidských práv: „Je to útok na nás všechny…!“ Zřejmě kromě Petráčka…

Kdoví, jestli tato Hanssenova slova slyšel John Hestnes, který vede podpůrnou skupinu pro lidi přeživší Breivikův bombový útok v Oslu a zastupuje tedy paradoxně i Hanssena. „Jsme stoický národ. Nekřičíme a nepropukáme v pláč. To, co cítíme uvnitř, je ale jiná věc,“ řekl před časem Asi je spokojen i s humánním vězněním Breivika. Ten má například jako kompenzaci za dlouhodobou izolaci k dispozici hned tři místnosti; jedna je posilovna, druhá má zabudovaný počítač s internetem a v té třetí spává. To vše připomíná spíše hotelový pokoj a atentátník nedávno dokonce dostal profesionální společníky – bachaře, aby měl s kým hrát šachy nebo florbal a nebyl tak psychicky samotou týrán.



Znovu musím na rozdíl od Petráčka zopakovat, že norský soud ve svém usnesení konstatoval, že Norsko Breivikova základní práva pošlapalo tím, že ho v izolaci drželo, aniž se staralo o to, co pobyt o samotě udělá s jeho duševním zdravím. „Zákaz porušování základních lidských práv a ponižujícího zacházení je základní hodnotou v demokratické společnosti. To se vztahuje na kohokoliv včetně teroristů a vrahů,“ konstatoval předseda norského senátu.

A co základní lidská práva rodičů, pozůstalých, přátel a známých mučivě zavražděných obětí. Copak na to Evropská konvence lidských práv, když je tímto sama pasovala na jejich nejhoršího popíračem…? Zná tento evropský paskvil práva definici, co je to člověk? Je jím snad stvůra, co postřílí chladnokrevně nic netušící lidské bytosti, aby zbytek nadále žijících ještě postupně střelou dorazil..?

Pomatenost Norů je značná, stejně tragická jako schizofrenie Petráčka a norské ministryně pro imigraci a integraci Sylvi Listhaugová, která se ve Středozemním moři chtěla přiblížit topícím se běžencům a teatrálně skočila do vody v záchranném obleku, aby si prý vyzkoušela situaci topících se uprchlíků.

Fotografie: Reuters…

„Co takhle otevřít okno, aby člověk doopravdy poznal, jaké je to být bezdomovcem?” napsala Karin Andersenová ze Socialistické levicové strany. „Dneska budu sedět pět minut na židli, abych skutečně pocítil, jaké to je být ochrnutý,” uvedl právník Brynjar Meling. „Příští týden Sylvi Listhaugová zavře oči a vyzkouší si, jaké to je být slepá,” komentoval čin ministryně na twitteru Morten Överbye.http://cassad.net/tv/videos/616/

Zbyněk Petráček následně definitivně prokázal svoji totální neschopnost žurnalisty, když ve scestném článku spojuje zcela účelově dvě naprosto protichůdné situace. Vedle promyšleně brutálně vraždícího Breivika staví seržanta izraelské armády Azaria, který zastřelil již údajně zneškodněného teroristu. A neptá se, proč Azaria Palestince zneškodnil? Mlčí o tom, že to bylo kvůli tomu, jak palestinští atentátníci vyzbrojení noži napadli příslušníky izraelské armády na kontrolní stanici v Hebronu na Západním břehu Jordánu. Jednoho vojáka stačili pobodat, než je ostatní zneškodnili střelbou.

Zbyněk Petráček je stejně mimo realitu ve svém uvažování o běžencích nespokojených v Česku…

Zatímco pobodaného izraelského vojáka nakládají záchranáři do sanitky, jeho kolega si všimne, že jeden z palestinských útočníků střelbu přežil. „Ten terorista ještě žije, ten pes,“ zvolal podle organizace voják a následně zvedl zbraň a ležícího muže střelil do hlavy. Střelec byl později zatčen a předán vojenské policii. Střílející voják byl suspendován až do ukončení vyšetřování.

K incidentu řekl: „Udělal jsem správnou věc ve správnou chvíli, abych zabránil další tragédii,“ uvedl podle serveru The Jerusalem Post. „Poté, co jsem viděl, jak se terorista pohnul, zastřelil jsem ho. Bál jsem se, že se odpálí,“ zdůvodnil dále své zcela logické jednání na základě reálných obav; co kdyby se sebevražedný atentátník skutečně odpálil poté, co byl zraněn? Měl to Azaira riskovat? Po loňských sporech na Chrámové hoře v Jeruzalémě začali palestinští radikálové napadat izraelské vojáky i civilisty po celé zemi. Při střetech zemřelo už přes dvě stě lidí; Izraelců i atentátníků, používající převážně bodné zbraně.

Palestincovu smrt z rukou seržanta Azaira schvaluje například Naftali Bennett, izraelský ministr pro záležitosti Jeruzaléma a diaspory. Na stranu vojáka se postavil také bývalý ministr zahraničí Avigdor Lieberman. Z armádního velitelství nebo z úst ministra obrany Mošeho Jaalona však zní naopak tvrdá kritika. Podle Bennetta ale ministr vojáka očerňuje. „Najednou nesmíme mluvit ke skvělé rodině o úžasném vojákovi? Ztratili jsme snad směr? Posíláme své děti, aby nás chránily. Stalo se to na bojišti, ne ve sterilním studiu,“ řekl Bennett. Je podle něj důležité, aby vojáci bránící Izrael cítili podporu politiků.

Namátkou jen výčet během nedávných teroristických útoků na Izraelce 24 hodin. Na křižovatce Gush Ezion v Jeruzalémě byla mladá žena pobodána palestinským Arabem, kterého zastřelil voják, jenž se nacházel nedaleko. Dívka byla s těžkým zraněním převezena do jeruzalémské nemocnice, kde svým zraněním podlehla. Na ulici David ha-melech v Kyriat Gatu se palestinský terorista pokusil zavraždit čtyři civilisty. Terorista pobodal 51letého muže, dvě ženy ve věku 58 a 44 let a také pobodal 12letou dívku.

Všechny oběti byly převezeny do aškelonské nemocnice Bar-Zilai, kde lékaři stanovili, že u všech zraněných se jedná o bodná zranění v horní části těla a míra zranění je střední až těžká. Terorista, 18letý Palestinec z oblasti Hebronu, který pracoval jako stavební dělník ve městě, ale bez povolení k pobytu na území Izraele, byl nalezen v úkrytu na dvoře jednoho z rodinných domů v Kyriat Gatu; našel se i nůž, kterým se terorista pokusil zavraždit kolemjdoucí… Izraelská armáda jako jediná na světě ohlašuje předem své útoky…

article_photo

Útočník Ibráhím Akrí najel do skupiny policistů, kteří čekali na zelenou. Pak pokračoval po tramvajových kolejích a narazil do hloučku pasažérů na zastávce. Nakonec vystoupil z auta a železnou tyčí útočil na auta policistů. Jeden z policistů zraněním podlehl, dalších třináct lidí je v nemocnici. Akrí je bratrem jednoho z vězňů, které Izrael propustil výměnou za uneseného vojáka Gilada Šalita. Hamás Akrího označil za svého člena;  útok považuje za „skvělou operaci“ a vyzval k dalším podobným: „Gratulujeme požehnaným jeruzalémským hrdinům, kteří útočí na vojáky a policisty. (…) Vyzýváme lid v Jeruzalémě a na Západním břehu, aby v nich pokračovali plnou silou ve jménu ochrany al-Aksá.“

Izraelci na rozdíl od Breivika zabíjeli útočníky, kteří již měli na svědomí zabití mnoha židovských obyvatel Izraele. Kolik ze 77 obětí Breivikova šílení na něho někdy zaútočilo, aby se dal jeho útok nazvat sebeobranou? Ani jeden, naopak šlo převážně o mladé lidi, vyznávajících mírumilovný způsob života. Stačí, aby si někdy Petráček zajel do židovského státu jako já a viděl desítky památníků obětem nevyprovokovaných atentátů, které spáchali teroristé Hamásu. Pak by možná pochopil, byť tímto až příliš fandím jeho intelektu, že je nebetyčný rozdíl mezi Breivikem, promyšleně vraždícím v Norsku, a jen bránícími se izraelskými vojáky… Mohl by jet přímo do Pásma Gazy jako já, aby spatřil malé děti, jak chodí po ulicích s maketami sebevražedných náloží, které dostaly jako dárek od svých rodičů k narozeninám… Budeme cvičit své děti ve válčení jako islamisté…?

Palestinští školáci se totiž přímo učí, jak střílet se samopaly, házet granáty a odpalovat výbušná zařízení. Je to součást programu, jež ministerstvo školství Hamásu vložilo do učebních plánů. Proto úředníci Hamásu přidali lekce ”Futuwwa” do školních učebních plánů už loni v září. Pro 37 tisíc palestinských hochů mezi 15 a 17 lety to znamená, že se musí vyškolit v novou generaci mužů pro boj s Izraelem. Ministr školství Mohamed Syam uvedl, že by se program Futuwwa mohl příští rok rozšířit i do dívčích škol. “Neprovádíme ve školách vojenský výcvik, jen šíříme informace,” tvrdí… Ismáíl Haníja, který je předsedou vlády HamÁsu v Pásmu Gazy, řekl, že děti budou v této škole připravovány k “osvobození Palestiny”.

Rovněž i tento ctihodný vrahoun má dle Petráčka nárok být člověkem se všemi lidskými právy a nesmí být týrán ve vězení…

Futuwwa znamená Sufi, což je islámská ctnost, která má některé podobnosti s rytířskými činy. Je přirovnávána k Hitlerjugend; ne náhodou, bývalý imám islámské části Jeruzaléma Hadž Amína al-Husejní byl přítelem Hitlera a nesmiřitelným odpůrcem sionismu, jehož potomci vládnou jeruzalémským muslimům dodnes. Od třicátých let spolupracoval Husejní s nacistickým Německem. Setkal se s Hitlerem a plně podpořil jeho úsilí o „konečné řešení židovské otázky.“ Stejně, jako v Norsku existovala kolaborantská vláda s nacismem… http://www.rukojmi.cz/clanky/908-chcete-vedet-proc-norove-unaseji-cizi-deti-a-proc-se-chova-barnevernet-jako-hitlerjugend

(Norský Barnevernet je přirovnáván k Hitlerjugend se musel zpovídat Hitlerovi, kdo je dnes na severu Skandinávie tím nástupcem fašistické strany Vidkuna v čele s Quislingem, který jako kolaborant řídil Norsko během nacistické okupace v letech 1940 až 1945, požadoval přidělení území kolem přístavu Murmansk v Severním ledovém oceánu, tedy u norských hranic…?)

Co by asi řekli v Bruselu nebo v OSN v New Yorku, kdyby na tato měst dopadla byť jen jediná raketa, na Izrael už přes pět tisíc. Navíc palestinští radikálové už používají místo kassámů nové rakety syrské výroby M-302, které létají až na vzdálenost 160 kilometrů. Pozval bych šéfa “lidskoprávní” Amnesty International Philipa Luthera nebo tajemníka OSN Pan Ki-muna, ať přijedou do Izraele a čekají, až poletí palestinské rakety, zazní siréna, aby pak stihli za dvě minuty doběhnout do protiraketového krytu. Ať na vlastní kůži pocítí paniku a hrůzu, kterou jsem zažil i já při svém pobytu v Tel Avivu a Jeruzalémě. Proč donorský dar, co se změní v dar Danajský v egyptském Tuzexu..?

Izraelská armáda v době válek patří k těm nejhumánnějším na světě. Neznám žádnou takovou, jež by hlásila dělostřelecké či raketové útoky obyvatelům budov, které má v Pásmu Gazy za své cíle. Navíc užívají způsob ve válkách nevídaný; telefony či megafony a letáky upozorní obyvatele, aby vyklidili onu část, která má být ostřelována. Jsou jedinou armádou na světě, která před svým útokem na nepřítele tento svůj záměr dopředu oznámí.

Izrael – Snímek Břetislav Olšer

Izrael nikdy během své existence nezaútočil na Pásmo Gazy bez vyprovokování raketami, sebevražednými atentáty, únosy svých vojáků či stavbami pašeráckých tunelů. Před útokem obyvatele domu varuje telefonátem, poté stíhačka zasáhne střechu menší „varovnou“ bombou. Po čtvrt hodině je dům srovnán se zemí. Metoda má podle představitelů židovského státu pokud možno zabránit civilním obětem. Je slyšet rozhovor mezi Palestincem z Pásma Gazy a izraelským vojákem, který varuje, že na nedalekou budovu armáda za pět minut zaútočí. „Dobrý den, mluvíte hebrejsky? Jste v pořádku?“ ptá se na záznamu izraelský voják. „Chystáme se udeřit na budovu, která se nachází blízko vás.“

Izraelská televize uspořádala průzkum, v němž 57 procent dotázaných odmítlo zatčení vojáka Azaria. Podle 42 procent respondentů byl jeho výstřel zodpovědným činem, za vraždu ho označil jen každý dvacátý respondent. Na vojákovu podporu vznikla i petice, kterou jen během několik a dnů podepsalo na 60 tisíc lidí. Azaria nemůže být ani v náznaku přirovnáván k Breivikovi, jelikož on sám nikdy zcela promyšleně nezastřelil skoro osmdesát nevinných lidí…

Inu, proto se zachoval seržant Azaria tak, jak se zachoval, tedy správně a ne jak píše Petráček, kdyby prý „stát přestal považovat Breivika za člověka, kdo jiný by o něm, potažmo o nás rozhodoval“? Další stupidní demagogie; má snad pan Petráček v úmyslu někoho v nejbližší době postřílet, aby si dokázal, že je i jako krutý masový vrah je přece jen člověk…? http://www.rukojmi.cz/clanky/819-ma-pravdu-breivik-ze-v-norsku-bude-opet-fasisticky-rezim-v-horizontu-13-az-40-let

http://zvedavec.org/komentare/2015/01/6297-lzimedia-ard-a-zdf-klamou-a-obelhavaji-divaky-ohledne-masove-demonstrace-v-parizi.htm

http://www.ireporter.cz/2016/04/19/zijeme-poslednich-par-tydnu-informacni-svobody/

http://www.rukojmi.cz/clanky/1524-evropska-konvence-lidskych-prav-tvrdi-ani-ti-nejzvrhlejsi-vrazi-a-teroriste-nesmi-byt-podrobeni-degradujicimu-jednani-a-co-zakladni-lidska-prava-rodicu-pozustalych-a-pratel-mucive-zavrazdenych-obeti

Izraelské osudy – Tisíc a jedna pravda ve Svaté zemi jako eKnihav elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-os

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient