2CELLOS

2CELLOS

2 Chorvaté, pocházející z města Pula Luka Sulic a Stjepan Hauser

wikipedia

Poprvé se setkali v hudební akademii v Záhřebu. Stjepan Hauser přešel na konzervatoř Royal Northern College of Music v Manchesteru a Luka Sulic přešel na londýnskou konzervatoř Royal Academy of Music. Po letech, kdy se věnovali zejména klasické hudbě na violoncello, se rozhodli trochu změnit žánr.

Než se dali dohromady:

Luka Sulic

Svá vystoupení měl opravdu po celém světě již dřív. Tak třeba v Amsterdamu v Concertgebouw, v Londýně ve Wigmore Hall, ve Vídni v Konzerthaus nebo Musikverein. Získal řadu mezinárodních ocenění. V roce 2009 ve Varšavě pak první a zvláštní cenu v soutěži VII Lutoslawski violoncello International.

Stjepan Hauser

Procestoval svět, zahrál si ve většině evropských zemí a zavítal i mnohem dál. Do Jižní Afriky, na Nový Zéland, do USA i Asie. Byl posledním žákem proslulého Mstislava Rostropoviče. Získal první cenu v prestižní mezinárodní hudební soutěži. A mimo jiné dvakrát vystoupil i před princem Charlesem v Buckingham palace a st James’s palace.

Aranžmá:
         – skladba Whole Lotta Love od skupiny Led Zeppelin
         – “Pátá symfonie” skladatele Ludwiga Van Beethovena

Oba dva naprosto mistrovsky zvládají hru na cello. Jsou zváni předními evropskými symfonickými orchestry. To že se na oba kluky dobře kouká, protože jsou oba opravdu velmi pohlední mladíci, jim určitě také hraje do karet. Co si budeme namlouvat, obal prostě prodává. Za jejich mistrovskou hrou na cello jsou ale jistě hodiny dřiny a pilného cvičení.

Aranžmá:
             – od skupinyIronMaiden, skladbaTheTrooper
           – od GioachinoRossini z předehry William Tell

Mají výborné nápady, úžasné a propracované klipy, umí vytvořit perfektní show a prostě mají celkově fantastický tah na branku. Nebojí se odvázat a na svoje nástroje bravurně zahrají skladby tak, až se tají dech. Totálně vás to chytne a pohltí.

– aranžmá v barokním stylu skladba “Thunderstruck” od skupiny”AC/DC

Od klasiky si odskočili k popmusic i rocku. Natočili například videoklip s Jacksonovou skladbou Smooth Criminal. Na své turné je pozval i Elton John a společnému turné se i uskutečnilo. Objevili se na fotografiích vedle takových hvězd jako je Sharon Stone či Andrea Bocelli s Larry Kingem.

– aranžmá skladby “Welcome to Jungle” od skupiny “Guns and Roses


Podepsali smlouvu se Sony, mohli jste je vidět i v nejsledovanější americké televizní talk show, Ellen DeGeneres Show nebo jste je mohli zaznamenat jako první instrumentalisty v seriálu Glee. Ve stejném roce, kdy se na festivalu iTunes objevila i Adele, vystoupili s noblesou sobě vlastní i oni.

– Velice pěkná performance ve videoklipu na aranžmá písničky “They Don’t Care About Us” od Michael Jackson

Vedle své klasiky od Rachmaninova, Čajkovského, Brahmse, to umí dostatečně rozjet.  Naprosto neskutečně zahrají zaručené hity od AC/DC, Nirvana, Rolling Stones, Guns N’ Roses, Coldplay, U2 nebo Michael Jackson.

2Cello a vynikající klavírista Lang Lang v aranžmá skladby “Live And Let Die” autora “Paul McCartney

Oba mladíci mají neskutečný smysl pro humor, čiší s nich taková energie, že jen s otevřenou pusou zíráte, jak je to možné. Jestli Bůh dokáže milovat, tohle je důkaz, zde se opravdu vyřádil a nadělil klukům přehršle všeho, co byste sami chtěli mít. Od krásy, přes nadání, neskutečné energie, píle a cílevědomosti, až po famózní umění vyloudit tóny, které rozzáří, ohromí a probudí ve vás spoustu energie a chuti k životu.

– aranžmá skladby “Hysteria” od interpreta “Muse

Takže pokorně smekám před jejich pílí a cílevědomostí a uměním a přeji, ať vám to hraje páni kluci!

Web http://www.2cellos.com/

Video https://www.youtube.com/user/2CELLOSlive

FB www.facebook.com/2Cellos

Google+ https://plus.google.com/u/1/+2CELLOSlive

Twitter  https://twitter.com/2cellos

1 názor na “2CELLOS”

  1. Pingback: 2CELLOS – "Nestačím se divit...

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient