Bez Andreje

Bez Andreje

Politická scéna u nás mi připadá k pláči. Mám obrovský problém, nevím koho volit. Ono volení menšího zla mi nepřipadá jako řešení.

Už v minulosti jsem zde psala v článku Řízená likvidace malých firem, kdy Babiš hřímal z Brna: Malé firmy jsou na prd!

„Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici. Že pomáháte zakládat inovátorské firmy, to je super, ale je to na prd.“

//

Už jste objevili novou aplikaci Bez Andreje?

Patří momentálně mezi nejstahovanější aplikace v současné době. Aplikace nese název Bez Andreje a má jednu dost zásadní funkci.

Naskenujete čárkový kód daného výrobku a okamžitě zjistíte, zda zboží, které se v tomto okamžiku právě chystáte koupit, vyrobila některá ze společností, patřící pod pana Andreje Babiše. Okamžitě pak víte, zda chcete zboží koupit, nebo jej raději vrátit zpět do regálu.

Aplikace v iTunes App Store se opravdu povedla.

Jak se píše v komentáři jednoho z občanů našeho státu:

,,Ani AlCapone v dobách své největší slávy neovládal média, business, půdu a politiku, takže stahujte Bez Andreje a scanujte jako o život! Mimochodem jestli toto čte pan Martin Vytrhlík, vývojář aplikace, pokojně se mi ozvěte, pošlu vám nějaké peníze, za toto si je zasloužíte!“

bez Andreje1
Mám na tuto věc jasný názor. Jednak také smekám pře autorem této aplikace, opravdu klobouk dolů. A pak bych ráda upozornila, že někdo, kdo má obrovský majetek i finanční prostředky a navrch k tomu získá velkou moc, může si nás pomalu, ale jistě jednou koupit všechny.

Andrej Babiš je vlastníkem koncernu Agrofert, pod který spadají mimo jiné Kostelecké uzeniny, mlékárna Olma nebo společnost Vodňanská drůbež. Když se s touto aplikací projdete hypermarketem a na telefonu se bude čím dál víc objevovat Andrejovo, možná vám začne tuhnout úsměv na rtech.

bez Andreje2
Ono rčení: ,,Budu stát řídit jako firmu.“ , zdá se mi poněkud riskantní. Pokud je to korporátní společnost, tak Bůh s námi. Náš ministr financí je zároveň jedním z největších podnikatelů. Jde o střet zájmů.

Dovedete si představit, že jako firmu budete řídit vlastní rodinu? Bez emocí budete chladně kalkulovat a směřovat k výsledku? Kde jsou lidské emoce, dny, kdy vám vše padá z ruky, nebo únavou padáte na hubu? Kdy jste nemocní, pomluví vás kamarád, ukradou vám peněženku, vyhodí vás z práce, nebo vám zemře babička?

Stát není rodina. Opravdu? Rodina je základ státu, i tak se jmenuje další můj článek. A pokud jsme jeden národ, měli bychom i táhnout za jeden provaz. Být k sobě tolerantní, podporovat se navzájem, kupovat české výrobky a neprodávat poslední zbytky neprodaných českých podniků cizincům. To je totiž národní hrdost. Je to způsob jak se udržet a přežít. Jak se nestát otrokem, něčí kolonií, nebo zemí třetího světa.

A já tvrdím: Do rodiny emoce patří, patří i do pocitů společného národnostního cítění. A tím pádem patří i do vlády. Pokud nám totiž bude vládnout někdo, kdo nás skoupí či prodá s chladnou kalkulací a orientací na výdělek a zisk, půjde to s námi z kopce.

Sami si můžete odpovědět na otázky, zda chcete žít v páru bez lásky, v rodině bez vzájemné pomoci a soucitu a v zemi bez tolerance a lidskosti.

Možná se vám zdá, že míchám hrušky z jablky, ale já to tak nevidím. Nechci žít v bezpáteřní společnosti, kde se chodí přes mrtvoly, stále se v korporátních společnostech škrtá a snižují výdaje a lidé jsou pouze čísla, pracující anonymně od nevidím do nevidím za minimální mzdu.

Chci znát svého zaměstnavatele osobně a vědět, že jsem k němu korektní a on je korektní ke mně. Chci zažívat situace, kdy chápu jeho špatný den a on chápe můj. Chci znát své kolegy, jednou podržet já je a podruhé oni mě. Chci kupovat rohlíky od známého pekaře a ovoce a zeleninu od farmáře a vědět, že v nich není spousta ,,sraček“.

Chci podporovat český trh, orat česká pole a pěstovat na nich české potraviny. Chci vidět hrdý český národ, který drží při sobě a pomáhá si nahoru, i když je to těžké. Pokud si to dá někdo do volebního programu, budu jej i volit.

Odkazy:

Bez Andreje. Aplikace zjistí, jestli kupujete salám od nějaké firmy z holdingu

Bez Andreje: nejgeniálnější aplikace v iTunes App Store!

Nová republika – Svět bez Andreje

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient