Konopí, prevence i cesta k udržení zdraví

Konopí, prevence i cesta k udržení zdraví

O léčivé síle konopí se ví již dlouho. Tato rostlina je démonizovaná pod rouškou návykové látky a dlouhou dobu byla vytlačena z řad léčivých prostředků. V poslední době se vrací na scénu a je to opravdu velmi dobře.

Jako potravina je velice hodnotnou součástí jídelníčku. Na lidské zdraví má velmi blahodárný vliv a dokáže podpořit imunitu a udržet pevné zdraví. Konopná semínka a konopný olej obsahují velké množství nenahraditelných esenciálních aminokyselin a nenasycených mastných kyselin omega 3 a omega 6.

Všechny jmenované látky hrají mnohdy klíčové role v rámci mnoha procesů v našich tělech. Umí udržet správnou hladinu cholesterolu. Také jsou vhodné pro diabetiky, podporují správnou hladinu cukru v krvi, kterou dokáží udržet. Mají také vliv na naše myšlení, podporují mozkovou činnost a působí proti stárnutí buněk.

Významný vliv hrají v boji proti stresu a depresi. Dodávají energii a dokáží zatočit s únavou i špatným krevním oběhem. Omega 3 mastné kyseliny mají velký úspěch při léčbě psychických poruch.

Pokud se jedná o přímo konopná semínka, ty obsahují minerály, vitamíny a kvalitní bílkoviny. Tím pak podporují růst a obnovu buněk. Výrazně podporují i činnosti svalů, tvorbě hormonů a enzymů. Proto jsou velmi oblíbená u sportovců a lidí s velkou fyzickou zátěží. Konopný protein je velmi účinnou podporou aktivních sportovců. Pokud si přejete nabrat svalovou hmotu, sáhněte po potravinách z konopí.

Budete-li konzumovat konopná semínka neloupaná, určitě je namočte do vody a konzumujte je po aktivaci inhibitorů. Loupaná už můžete konzumovat bez namočení, přidávat do jogurtů, salátů a všech jídel podle fantazie.

Konopné potraviny skýtají ideální poměr blahodárně působících látek pro lidský organismus. Navíc působí jako antioxidanty, pomáhají detoxikovat organismus, zbavit tělo nežádoucích látek, působí protizánětlivě a podporují velmi výrazně kardiovaskulární systém. Jsou také ideální prevencí proti rakovině tlustého střeva.

Pokud hledáte rady a nápady, kde potraviny obsahující nakoupit a jak je používat, spousta výborných informací a cenných rad soustředěných na jednom místě, které ušetří čas a dodají inspiraci, je soustředěna na stránkách Dukátek.cz. Spousta tipů k upevnění zdraví, vylepšení jídelníčku a ke štíhlé postavě, jsou hlavní témata, kterými se to na Dukátku přímo hemží.

Dukátek je nově obohacen o obchod, kde nakoupíte výborné konopné produkty. Konopná kosmetika a konopné potraviny jsou sázkou na jistotu. Pokud je použijete na pleť, alergická reakce je vyloučena. Konopné masti zabírají na takové potíže jako je lupenka či atopický ekzém.

Odstraňují bolesti pohybového aparátu a pomáhají hojit zlomeniny. Použijete-li je na obličej, vaše pleť omládne a bude svěží. Doporučujeme i na mazání těhotenského bříška jako prevenci proti striím. Konopné potraviny jsou zase jedním ze stavebních kamenů nutriční výživy, vitamínů, enzymů a minerálních látek. Měly by být součástí vašeho jídelníčku, ať už sportujete, jste vegetarián či jasný masožravec.

Najdete zde cenné rady jak třeba nastartovat metabolismus a následně jej řádně detoxikovat. Můžete zde denně čerpat při tvorbě jídelníčku. Získáte mnoho inspirace jak dělat dětem svačiny do školy, mnoho fíglů jak do nich dostat zeleninu tak, aby jim chutnala, nebo třeba jak zdravé péct spoustu dobrot.

Novinky, nákup i inspirace v jednom vám zvedne náladu i ušetří čas. Kdo hledá, najde. A vy už můžete v klidu přestat hledat. Stáváte se vítězem a majitelem studnice pokladů na stránkách Dukatek.cz, kde jsou neustále doplňovány žhavé tipy a nová témata.

konopný olej

Konopný olej

          jeden z nejzdravějších olejů vůbec

          poměr zastoupení nenasycených mastných kyselin omega-6: omega-3 – 3:1 ideální složení

          po lněném oleji (55% omega-3) má druhý nejvyšší obsah omega 3, celkově cca 20% omega 3

konopný olej
Pokud jej srovnáme s olivovým olejem:

          25 x více omega 3 nenasycených mastných kyselin

          7 x více omega 6 nenasycených mastných kyselin

          o 40 % méně nasycených tuků

          obsahuje vzácný protein edestin – globulin, který umí opravit DNA přirozeným chemickým procesem

          Obsahuje asi 2% vzácné gama linolové kyseliny, která se vyskytuje běžně pouze v mateřském mléce

          má jemnou oříškovou chuť

Zdravotní účinky

          podpora správné funkce imunitního systému

          podpora zdravé střevní mikroflóry

          přispívá k ochraně srdce a oběhového systému

          ideální poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin 3:1 podporuje funkci srdce a cév

          prevence před onemocněním srdce

          přispívá k výživě mozku a dalších orgánů v těle

          obsahuje mastnou kyselinu DHA, která je základní stavebním prvkem tkání mozku, mozkové kůry, varlat, spermatu, pokožky a sítnice

          ideální podpora při regeneraci svalů a kloubů

          olej je za studena lisovaný – panenský  – ideální do studené kuchyně

          obsahuje vitamíny a minerály

          napomáhá regeneraci pokožky i orgánů

          vitamin E přispívá k ochraně buněk před stresem

          vhodný prostředek pro problematickou pokožku

          pozitivně působí na akné, na ekzémy, lupenku i atopický ekzém a jiné problémy pleti

          pokožku vyživuje a zjemňuje, dodává správnou hydrataci i pružnost

          dodá výživu a zabraňuje jejímu poškození

odkaz: Konopa

odkaz: Úspěšná léčba

odkaz: Konopí jako prevence a udržení zdraví 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient