CHCI SANKCE NA SAE!

CHCI SANKCE NA SAE!

Jemen vs Saudská Arábie, Ukrajina vs Rusko = někdo může jiný ne 

V Jemenu už přes rok zuří ozbrojený konflikt. Jako vždy, trpí především civilisté.  V jedné místní nemocnici jim však pomáhá i česká zdravotní sestra. Martina Jurigová pracuje s Lékaři bez hranic na pohotovosti nemocnice v governorátu Ibb. Takto popisuje, jak vypadá jeden den v Jemenu. Úplně obyčejný den…

Začalo to jako nebývale klidný den. Vlastně už několik dní po sobě jsme Přijímali méně pacientů než obvykle. Na pohotovosti, kterou zde Lékaři bez hranic provozují, panovala uvolněná nálada a já měla konečně čas se s místními posadit u čaje a na chvíli si vychutnávat jejich nikdy neutuchající humor. „Doktoora, doktooora! Fotku na Facebook!“ volal na mě náš zdravotní bratr a rázem se k našemu pózování před fotoaparátem přidali další.

V tom nás vyrušilo řinčení řetězů, křik a otevírání vjezdu do prostoru pohotovosti, před nímž se během vteřiny začaly štosovat dodávky přivážející raněné. „Došlo k explozi na trhu, bude jich hodně,” naklonil se ke mně můj tlumočník. Sakra! Zrovna teď, když jsem tady z mezinárodního týmu sama. Mí další dva spolupracovníci totiž využili klidu posledních dní, aby si odpočinuli po měsících usilovné práce. Zvedám telefon a volám na naší základnu, ať přeruší odpočinek a okamžitě přijedou.

Mezitím se před vchodem rozpoutal pořádný šrumec. Z aut se vykládali ranění, většinou celí ohořelí, zkrvavení, s končetinami v nepřirozeném úhlu, personál je obratem vozil dovnitř. „Uff… Tak jo, jdu na to,” oblékám si rukavice a stavím se před vchod do nemocnice, kde budu třídit raněné.

Zdroj: http://www.lekari-bez-hranic.cz/cz/clanek/uplne-obycejny-den-v-jemenu

 Girls demonstrate against the Saudi-led coalition outside the offices of the United Nations in Yemen's capital Sanaa

V Jemenu proběhl zhruba před rokem převrat. Jemenci svrhly prezidenta. Stejný scénář jako na Ukrajině, Libii, atd…

Chci sankce jako na RUSKO!!

Proč?

Protože SAE napadl cizí stát, a to jen z důvodů, že občané svrhli Jemenského prezidenta zřejmě vazala SAE.

Jenže svět dělá, že nic nevidí.bd09e288-88aa-4bca-ADD2-a854bcf0cab8 [1]

Válka v Jemenu má desítky tisíc mrtvých hlavně civilistů, mezi nimi i děti.

 

SAE záměrně bombarduje nemocnice, školy, civilní objekty.

Co dělá EU? NICus-saúdská-izraelsko-yemen46 [1]

Co dělá USA? NIC

Co dělá OSN? Upravuje zprávy ve prospěch SAE! Maže zprávy o bombardování civilních objektů (škol, nemocnic).

 

Nemocnice Lékařů bez hranic zničená leteckými útoky koalice

nemocnice

Miriam Czech/MSF: Nemocnice Lékařů bez hranic nacházející se v oblasti Haydan v provincii Sa‘ada byla zasažena několika nálety. říjen 2015

Letecké útoky koalice vedené Saudskou Arábií v noci na dnešek na severu Jemenu zničily nemocnici podporovanou mezinárodní humanitární a zdravotnickou organizací Lékaři bez hranic / Médecins Sans Frontières (MSF).

Malá nemocnice nacházející se v oblasti Haydan v provincii Sa‘ada byla zasažena několika nálety. Zaměstnanci nemocnice spolu se dvěma pacienty dokázali utéct po prvním náletu ve 22:30. Poté následovali další útoky v průběhu dvou hodin. Jeden člen personálu byl při útěku lehce zraněn. Nemocnice je zcela zničena, nejméně 200 000 osob nyní zůstane zcela bez přístupu k život zachraňující zdravotní péče.

„Tento útok je jen další ukázkou naprostého opovrhování civilisty v Jemenu, kde bombardování přichází v podstatě každý den,“ podotýká Hassan Boucenine, vedoucí mise Lékařů bez hranic v Jemenu.

Zdroj: http://www.lekari-bez-hranic.cz/cz/clanek/jemen-nemocnice-lekaru-bez-hranic-znicena-leteckymi-utoky-koalice-0

 

Proč západ kritizuje státy, ale sám si ohýbá pravdu, jak se mu hodí!.

V novinách, v televizi o válce téměř nic není.

Heslo moderních médií je: Pravda = lež, lež = pravda

 

Více o válce v Jemenu najdete na stránce Lékaři bez hranic

 

 



Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient