Policejní slučování

Policejní slučování

Cctv, Zabezpečení, Kamera, Soukromí

Policejní slučování potichu upečené a náhle spuštěné nenápadně před volbami rozhýbává klidné vody. Záměr policejního prezidenta ve formě organizační změny právě ve vedení jednotlivých složek policie se nejeví jako banální, ale spíše vysoce vážnou. Rozdmýchává vnitropolitickou krizi a každý si utíká přihřát polívčičku.

Toto téma je tak výbušné, jako byste šlápli na minu. Všichni naši politici tutlají a zametají pod koberec a ze skříní na ně padá jeden kostlivec za druhým. Policie a justice by měla být skálou, o kterou se dá opřít. Skálou, která je pevná a chrání nás, občany. Spíše ale tančí na tenkém ledě jako komplic nejvyšší politiky.

Kolik rozjetých soudních procesů se tím opět ututlá, to nevíme. Ale v těchto vysoce politických hrátkách jich nebude zrovna po málu.

ČSSD se k tomu staví velmi zajímavě. Její soudní proces odskákal pouze jeden z jejich čelných politiků a to David Rath. Vůbec jej nemám za jelimánka, který neumí do pěti napočítat a má čisté svědomí. To, že jej hodili přes palubu, jako obětního beránka je ale víc než zřejmé. David Rath víceméně nepřímo naznačil několikrát a to i ve svém projevu v PS, že peníze v krabici s vínem, které si opravdu musí pamatovat každý, nebyly určeny jen pro jeho osobní potřebu, ale pro takzvané vyšší zájmy, konané v zájmu funkčnosti jejich politické strany. A to je víc než zřejmé. V tak vysokých kruzích a tak vysoké politice, se již o žádné skrze osobní zájmy ani nejedná.

Momentálně probíhající a často propíraná privatizace OKD bude dalším podvodným zlodějským kouskem.

ANO, strana Andreje Babiše. Abnormálně bohatý politik, který má jen abnormálně bohaté známé. To se pak dělá politická kampaň. To se pak přijímají sponzorské dary. To si nás pak pan Babiš koupí úplně všechny. Tomuto světu vždycky vládly peníze a nikdy tomu nebude jinak. Střety zájmů jsou tak okaté, až to tříská dveřmi. Pokud by se do toho pustila velmi důsledná policejní kontrola, a začala se hrabat v letitých podnikatelských aktivitách, nestačili bychom se divit. V Čapím hnízdě určitě ornitologové nenechávají hnízdit čápy, ale pod pokličkou se to hemží nekalými praktikami.

ODS má zase předsedu vlády oficiálně obžalovaného z trestného činu ve formě Petra Nečase. Obžaloba je podle dozorujícího státního zástupce hotová a Nečas podle ní uplácel trojici poslanců ODS. Ti pak výměnou za nabídnuté velmi lukrativní posty složili mandáty a tím umožnili prosadit v roce 2012 tehdejší zájmy vlády. Nečasova bývalá šéfová kabinetu, současná manželka Jana Nagyová – Nečasová je v této kauze o zneužívání vojenské rozvědky prý nevinná a expremiér se naopak na soudní stání má pomalu chystat.

Takhle bychom mohli jít stranu po straně a hlavu po hlavě a nestačili bychom se divit. A to jen tomu, co se provalí, nebo je puštěno a obětováno. Hodí nám kus masa a my se o něj rveme. Tím nás zabaví a dál si hrají své politické hry a kradou dál.

Celá česká, evropská i celosvětová politika byla, je a bude prolezlá na oko viditelnými a skrytými podobami korupce. Peníze jsou třeba pro propagaci u voleb. Peníze mají podnikatelé ve vysokém businessu. Pak se čeká protislužba. V našich zákonech, jsou díry už ve chvíli, když se píší a pak schvalují. Jsou šity přesně na míru vlivným podnikatelským i zájmovým skupinkám, které hýbou světem. Jdou si na ruku. Já na bráchu, brácha na mě. Politický systém nemůže být čistý. Nestranně nezávislá a nepolitická justice je utopie

Válka o policii

Policejní prezident Tomáš Tuhý na tiskovém brífinku k zásahu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu:

„Nařčení vedoucího ostravské expozitury ÚOOZ jednoznačně odmítám. Zveřejněné ‚podezření‘ beru jako nebývalý účelový nátlak a pokus o dehonestaci mé osoby,“ uvedl Tuhý v tiskovém prohlášení.

Ostravský šéf protima-fiánského útvaru Jiří Komárek v České televizi řekl, že má důkazy. Jaké? Důkazy o úniku informací ze závažných hospodářských kauz, které právě vyšetřovala policie. Jmenovat i případ olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila – ČSSD, kterým se v současné době zabýval právě ÚOOZ. Zmínil i jméno policejního prezidenta.

Možné spojení policejních špiček a jistého kriminálního prostředí naznačil zejména odcházející ředitel ÚOOZ Robert Šlachta. Ten navrhl, aby se danou situací začal zabývat bezpečnostní výbor Poslanecké sněmovny. Předloží mu informace, které dokládají podezření.

V podobném duchu se vyjádřil i Komárek. Ten se domnívá, že reorganizace policie je ve skutečnosti pouze způsobem, jak se zbavit Šlachty právě ve vedení ÚOOZ. Tento útvar Rozbořilovu kauzu vyšetřoval. Šlachta se rozhodl odejít a náhle si stáhli olomoučtí vrchní státní zástupci všechny rozpracované spisy k sobě.

Úlohu GIBS v tomto případu zdůraznil i ministr vnitra Milan Chovanec – ČSSD. Podle něj to spadá do její kompetence. Komárek se ale na GIBS obrátit sám nechtěl. Její funkcionáři se podle něj snažili do spisu v kauze kolem hejtmana Rozbořila proniknout.

Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka během jednání Poslanecké sněmovny (24. května 2016)Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka během jednání Poslanecké sněmovny (24. května 2016)„Ministerstvo vnitra funguje spíš jako divize Bison & Rose,“ řekl ministr financí na adresu šéfa resortu vnitra. Ten při podpisu sporné reformy policie, která sloučí speciální jednotky do jedné nové a rozdělí zároveň dosavadní ÚOOZ na tři části, řekl, že policie nikdy nebude „divize Agrofertu“.

Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka během jednání Poslanecké sněmovny (24. května 2016)

Pod Agrofert ale patří firmy, které Andrej Babiš vlastní, včetně mediálního domu MAFRA. Jeho součástí je i iDNES.cz či deníky MF DNES a Lidové noviny. Bison & Rose je zase vlivná PR agentura, jejíž šéf Miloš Růžička je Chovancův přítel, který mu radí s komunikací.

Tyto propletence jsou tak spletité, že se v nich nemáte šanci vyznat.

Šibování se složkami policie právě v dobách před volbami je opět zástěrkou a vysokou hrou zdejšího politického systému. Ať čtu, co čtu a snažím se najít jakýkoliv dlouhodobě fungující spravedlivý systém v historii, nenalézám.

Svědčí to ale zase jen o tom, že jde o jejich hrátky o moc a peníze. Lidé, jako národ naše politiky a vládu absolutně nezajímají. Máme tady tolik palčivých témat, která jsou k řešení, a nic se s nimi nedělá. Co s těmi volbami letos uděláme. Máte nápad?

Odkaz: Válka o policii

Odkaz: Tuhý odmítl nařčení z úniku informací z kauz. Je to účelový nátlak, říká

Odkaz: Sobotka chce řešit priority vlády, Babiš „brutální faul“ Chovance

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient