Síň slávy Českého hokeje

Jak je všeobecně známo, Češi jsou už po desetiletí hokejovým národem. I když naši hokejisté letos ve čtvrtfinále moc slavně nedopadli, národ na své hokejové hrdiny nezapo17míná. Proto vznikla v pražském obchodním domě Arkády Síň slávy českého hokeje, která v sobě skrývá víc, než by se na první pohled mohlo zdát…

Pokud jste čekali jako já nudné muzeum plné spousty textů a fotek, jsem velmi ráda, že vás můžu vyvést z omylu. Hned při vstupu, ještě jste ani nezaplatili lístek, už jste součástí interaktivního komplexu, kde si můžete plnit vaše hokejové sny. Chcete se stát brankářem Naší reprezentace13173988_1042152379171554_1513091296525369714_n? Žádný problém! Nechte se vyfotit v kompletní výstroji! Ale tím to zdaleka nekončí, naopak!

Kdo se chce vyřádit, zamíří ihned na trenažery, kde máte k dispozici hokejky na levou i pravou stranu, a můžete si zatrénovat s našimi plastovými reprezentanty. Někde jsou vašimi spoluhráči, např. při střelbě s tečí, jindy je musíte obehrát a kličkovat mezi nimi jako zajíc. Tuto tréninkovou variantu využívají ke zdokonalení svých dovedností i pražští mládežníci, kteří se díky počítačům, jež měří vaši úspěšnost, mohou velmi dobře srovnávat a tím pádem najít a zapracovat na své nejslabší stránce.

Cítíte-li potřebu se vydovádět, ale bojíte se, že na trenažeru se znemožníte, nebo vás zkrátka t
ento způsob zábavy neláká, máte možnost si zahrát klasický stolní hokej.

Mimo tyto aktivity si můžete spustit řadu videí. V nasimulované kabině, ve které je možno si zkusit helmu a rukavice, jsou k dispozici videa o jednotlivých extraligových týmech.

Poznámka autora: Pokud zrovna jdete z utkání Česko-Kanada, máte na sobě dres a na hlavu si dáte helmu se sluchátky, abyste slyšeli zvuk z videa a sedíte v nasimulované kabině národního týmu, neseďte nehnutě, poněvadž se může stát, že si vás jakási slečna splete s figurínou, a potom ječí na celou Harfu.

Jestli vás hráčská kariéra zrovna nepřitahuje, můžete si vyzkoušet dráhu rozhodčího. I pro ně je vyčleněn jeden simulátor, který vám nejprve pustí instruktážní video, jak který zákrok vypadá a jaká k němu náleží signalizace. Poté se spustí zápas a vy jej máte za úkol soudcovat. Ve stejné části, jako se nachází stanoviště sudích, si můžete spustit celou řadu videí týkajících se reprezentačního hokeje, a když se otočíte, můžete se stát součástí naganských olympijských vítězů, využijete-li výřezů v obří fotografii.

To hlavní se ovšem, jak už to u hlavních záležitostí bývá, nachází uprostřed. Kruh slávy, ve kterém jsou jména hráčů i trenérů do této síně uvedených. O každém z nich máte k dispozici informace na interaktivní tabulce.

Kolem kruhu slá15vy se nacházejí vitríny s historií a úspěchy jednotlivých klubů a nad hlavami vám visí všechny aktuální dresy extraligy.

V jedné části se nachází koutek, kde se můžete podívat, jak to momentálně vypadá s českými hokejisty ve světě, ale zlomek je věnován i médiím, které k hokej neodmyslitelně patří, takže si můžete pustit například video věnované profláknutým komentátorům.

Ven z komplexu se vychází přes Fanshop, kde si můžete doplnit fandící vybavení či pořídit někomu blízkému hokejový dar.

Zkrátka a dobře, pro každého hokejového fanouška je to skutečný ráj!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient