Srovnání priorit

Srovnání priorit

 

Zaráží mě, co naší politické scéně připadá jako priorita. Mám pocit, že by si měli srovnat priority. To jaký se dělal humbuk kolem protikuřáckého zákona, vůbec nechápu.

Prostě nechte vyčleněný prostor pro kuřáky a hotovo. Pokud se prodává tabák a cigarety legálně a hodně se na nich vydělává, nehrajte si na obránce zdraví milá vládo. Je to pokrytecké. Navíc chápu, že cigaretový průmysl a obchod živí spoustu lidí.

Proč vláda a koalice neřeší raději podstatné věci?

Nákupy sedm dní v roce ve velkých obchodech. Nechte to na nich. Ať si klidně lidé v práci spí a stráví tam celý život, když nevidí, jak jim ubíhá čas. Další stranou této mince je vykořisťování zaměstnanců, nelidské podmínky a minimální mzda. To ale zákazem prodeje v určitý den vláda nevyřeší.

Pokud si totiž neuvědomíme, že to, co nechceme, aby jiní činili nám, nemáme činit my jim, nepomohou ani zákony, ani zákazy a ani odbory. Lidskou ignoranci, ziskuchtivost a vykořisťování vyřeší pouze ,,lidskost.“ A pokud chybí, nedá se nic dělat.

priority1

Každý nový zákon a rozhodnutí, které předvádí naše vláda je sice krokem vpřed, ale i dvěma kroky vzad. Tak třeba podpora podnikatelů a slavné EET, spousta byrokracie, papírování, regulace jim hází klacky pod nohy. Podnikatelé potřebují zjednodušení systému, a to i výběru daní a plateb. Dnes pro samé papírování nemají čas pracovat. Výběr sociálního i zdravotního pojištění a daně by se mohl sjednotit pod jednotný paušál. Pokud se lidé nebudou muset obávat složitého systému, rádi odevzdají platbu.

Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý promluvil v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu a jeho názory jsou hodně podobné.

Vládo, řeš zásadní problémy, vyzval ministry prezident Dlouhý

priority2

Co se děje kolem – Francie

 

Co kdybychom se raději starali o naši bezpečnost? O to, abychom uživili vlastní národ? To, že byla založena EU, svědčí o tom, že státy, které tam vstoupili, jsou na dně. Tonoucí se stébla chytá. Jen my jsme si mysleli, že okolní státy jsou na tom lépe a že si tím pomůžeme.

,,O Ou… padadam pam… game over…“

Tak třeba Francouzská vláda sáhla do svých ropných rezerv, probíhají zde stávky odborů, vzpírající se liberalizaci pracovního práva.

,,Natalie Nougayrede v textu pro server britského deníku The Guardian tvrdí, že tím vlastně hubí svou ekonomiku. Socialistické výhody jsou hezká věc, ale nesmějí zemi bránit tomu, aby zvládla přizpůsobit se požadavkům globalizace“

Je to podobné jako v Británii, kdy se  premiérka Margaret Thatcherová před 30 lety tvrdě postavila odborářům a prosadila změny v britské ekonomice. Ve Francii je spousta levicových výhod, ty ale nesmějí blokovat rozvoj ekonomiky a to zřejmě dělají.

Levicový francouzský prezident Francois Hollande chce prosadit liberalizaci pracovního trhu. U jeho vlastních poslanců to neprošlo, snaží se parlament obejít a liberalizovat pracovní trh vládním nařízením.

„Protesty proti nové úpravě pracovního práva vedly k tomu, že odboráři začali blokovat rafinérie a jaderné elektrárny. Vláda musela sáhnout do strategických zásob ropy. Policie použila proti demonstrantům slzný plyn a zadržela 77 osob,“ dodává Nougayrède.

EU má obavu, že chaos by se mohl dostat přes Britský kanál a ovlivnit hlasování o vystoupení ostrovního království z EU.

Šéfka Národní fronty Marine Le Penová toho využívá a ostře se staví proti EU. Má popularitu u mladých Francouzů.

  • 46 % lidí do 24 let je bez práce
  • nekvalifikovaní pracovníci, ale i mladí vzdělaní lidé

„Francie prostě reformu pracovního trhu potřebuje, a pokud tomu mladí lidé spolu s odboráři brání, jsou sami proti sobě. Máslo na hlavě má i samotný prezident Hollande, který promrhal první dva roky svého prezidentství, neprosadil potřebné reformy a teď se to snaží dohnat. Je však znám jako váhavý politik, takže zbytek EU napjatě čeká, jak to ve Francii dopadne.“

Francie je prý na pokraji zhroucení. Přečtěte si více o zemi, kde odborář je pán

priority

Kdo má na to koule

 

Politici mají jednotný názor a to sluníčkový. O politickém islámu a životním islámském stylu neví z hola nic a ženou nás ve své naivitě do záhuby.

Jediný, kdo má odvahu se veřejně zakousnout do sousta je šéf SPD Tomio Okamura, který vyzval premiéra Bohuslava Sobotku, aby se zastal „lidí pronásledovaných za jiné názory“. Otevřeně se ve svém proslovu postavil za advokátku Kláru Samkovou a jejího v projevu v Poslanecké sněmovně. „Ukázkou občanské odvahy není kejhání v bezpečí mainstreemového stáda, ale schopnost postavit se i za nepříjemnou pravdou nebo se zastat nepopulárního člověka,“ uvedl v interpelaci Okamura.

Možná bychom se mohli před volbami zamyslet, zda chceme mít ve vládě pana Babiše, kterému už teď patří ,,půl republiky“ a s novou získanou mocí si nás za chvilku koupí všechny, řízeně likviduje malé české podnikatele a propaguje velké korporátní molochy, které nemají české vlastníky.

Nebo pana Sobotku, který je kam vítr tam plášť a tvrdě se drží na svém postu, ať se děje co se děje. Nebo řadu dalších, jenž se nestaví za vlastní lid, a dávají nám najevo, jak jsme jim ukradení.

Nebo někoho, kdo se nebojí říct svůj vlastní názor, i když je jiný než názor politiků držících se svých koryt a nebojí se zastat jiných.

Celá řada poslanců a také turecký velvyslanec v Praze Ahmet Bigali nemohou slova Samkové rozdýchat.

Já zas těžce rozdýchávám, jakým směrem vedou politici naši zemi a jak naivně se staví třeba k uprchlické krizi.

Jeho znění výzvy i video najdete zde:

VIDEO, které vám možná uniklo. Tomio Okamura napadl Sobotku kvůli útoku Turků na Samkovou

https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/1233821683295311/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *