10 věcí, pro zdraví

Vypadat skvěle a hlavně cítit se skvěle, je v současné době pro každého člověka velmi důležité, bez ohledu na věk, pohlaví, či kulturu. Ovšem, jak co nejlépe investovat do svého vzhledu a zdraví, aniž by, jsme utrácely zbytečně peníze, za kosmetické salóny, či plastické operace? Zde Vám nabídnu 10 praktických rad, jak skvěle pečovat o své tělo a mysl.
Hýbejte se
Většina lidí má sedavé zaměstnání, nebo naopak zaměstnání tak fyzicky náročné, že se po příchodu domů, cítí pouze na teplou vanu a večeři. Stále více lidí si myslí, že pokud mají zaměstnání, při kterém se hýbou, mnohdy až dřou, je to v pořádku a vyjde je to na stejno, jako kdyby šli na vycházku, či si zaběhat. Ovšem, opak je pravdou, pokud každý den děláme stejnou práci, jinak řečeno stejně namáhavou práci, tělo si na tuto zátěž po čase zvykne. Tudíž výsledný efekt, alespoň zpevněné postavy, či svalů bude ten tam. Jelikož nebudeme zdaleka nic spalovat. Tudíž je dobré mít na paměti, že jakýkoliv pohyb, stačí vycházka či místo jízdy autem jít na nákup pěšky, nám a především našemu zdraví velmi prospěje.
Pijte více vody
V tomto případě neplatí, že je potřeba vypít denně dva litry vody, mnohdy postačí si pouze spočítat z hlediska naší hmotnosti, kolik je potřeba za den přijmout tekutin. Žena, která váží například 50 kg, potřebuje zhruba 1,25 l vody za den, kdežto muž, který váží 100 kg, by měl vypít zhruba tak 2,5 l vody denně. Mnoho lidí nepociťuje žízeň, ovšem to neznamená, že nepotřebuje pít. Z hlediska našeho vzhledu, bude naše pleť čistí a hydratovaná.
Naučte se odpočívat
Spánek je důležitý, to ví každý. Ovšem pro naše zdraví, zejména pro zdraví naší mysli, je velmi důležité naučit se odpočívat a relaxovat, jedním slovem „vypnout“. Naše tělo nám poděkuje ve formě, dobré nálady, nových nápadů, či lepšího soustředění. V dnešní době plné stresu je to mnohdy nadlidský výkon, ovšem pokusme se o to alespoň.
Jezte zdravěji
Zdravá strava není pouze ta, která stojí hodně peněz. Za zdravé jídlo se dá považovat ledacos. Pokud se budeme vyhýbat tučným a mastným pokrmům, sladkému, fast foodum atd. Budeme se cítit lépe. Stačí, když do svého jídelníčku zahrneme více ovoce a zeleniny, například více kuřecího masa, či tmavého pečiva. Není nikde psáno, že výrobky pod značkou BIO, jsou těmi nejlepšími pro naše tělo.
Zbavte se zlozvyků
Těžko se to píše, ještě hůře čte a o to hůře dělá. Ovšem, je tomu tak. Pokud kouříte, či si neodpustíte alespoň sklenku vína, či lahev piva, každý den, je to špatně. Vaše tělo začne tyto škodliviny odbourávat a přestane se zabývat spalováním. Nemluvě o kouření, které způsobuje ještě více zdravotních problémů. Je tedy čas, nečekat na začátek nového roku a s tím související předsevzetí, ale je čas něco s tím dělat hned teď.
Mějte rádi své tělo
Mnoho zdravotních problémů vzniká ve většině případů, právě díky ignorování varovných signálů, které nám naše tělo dává. Bolí nás denně, hlava? Vyřešíme to práškem. Chodíte častěji na toaletu? Vyřeší to brusinkový čaj. Ovšem, veškeré tyto signály nás upozorňují na to, že je třeba něco začít dělat a hledat pomoc. Tělo je skvělý mechanismus, ve kterém vše zapadá do sebe. Nepodceňujme tyto signály a řešme je včas.

Chvalte se
 
Pokud si každý den večer napíšeme na papír, alespoň 5 věcí, které se nám za den povedly, budeme usínat spokojeněji a šťastněji. Nabereme nové sebevědomí a elán do života, nebo alespoň na další pracovní den. Důležité je se umět pochválit, a vědět v čem je člověk dobrý a všem ne. Vždy, se dá na tom špatném najít něco pozitivního.
Bavte se
Mít dobré přátele je základ. Ovšem je dobré si jednou za čas, zajít na nějakou akci, či na nějaké setkání. Takzvaně jít mezi lidi a bavit se. Nemyslet na všední starosti a jednoduše se odreagovat. Udělá to neskutečně dobře jak, naší mysli tak našemu zdraví. Budeme se druhý den, pokud to nepřeženeme s alkoholem, cítit jako vyměnění.
Udělejte si na sebe čas
Každý člověk, by si měl najít chvilku na sebe. Ženské zastupitelstvo by si mělo udělat svůj beauty den, například se svojí kamarádkou, či sama doma. Muži by si čas od času také měly dopřát, něco pro sebe, ať už se jedná o fotbal, hraní počítačových her, či setkání s přáteli u piva.
Myslete pozitivně
Negativní člověk nebude nikdy spokojený s ničím, ať už se sebou, nebo se svým okolím. Vždy bude hledat to špatné. Ovšem toto všechno se mu vrátí ve formě pošramoceného zdraví. Špatná nálada, únava, stres a mnoho dalších aspektů, které s sebou přináší negativní pohled na svět. Zkuste být pozitivní, myslete na to hezké, udělejte každý den něco dobré pro sebe, nebo pro Vaše blízké, uvidíte, jak skvěle se budete cítit po všech stránkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *