Proč ne dieta a už vůbec ne anorexie?

Proč ne dieta a už vůbec ne anorexie?

1. pravidlo (zdravého životního stylu) zní: NIKDY NEZAČÍNEJ S DIETOU NEBO S ANOU

  • Tělo potřebuje neustále příjem kvalitní potravy (tuky, cukry, bílkoviny, minerály, vitamíny).

Dieta = omezování. Pokud chceš zhubnout, tak jez zdravě, ne že tělu budeš dodávat méně potřebných látek. Tělo je to nejcennější co máme, a tak se o něj musíme řádně starat. Pokud budeš držet dietu, znamená to, že tělu budeš dodávat méně jídla, tudíž budeš mít hlad. Naše tělo je velký stroj, který musí nějak fungovat. Když máme hlad, tělo si ukládá všechny tuky do zásob, NEZPRACOVÁVÁ JE! Tuky si tak nechá na pozdější dobu, protože si ” řekne”, že momentálně hladovíme.

  • Představme si situaci kde jedeme v autobuse. Máme u sebe nějaké jídlo, ale víme, že ještě dlouho nebudeme zastavovat, aby jsme si ho mohli doplnit. Také si ho šetříme a nesníme ho hned najednou. Je to na stejný princip, až na to že naše tělo nehubne samo, takže co si uloží do zásob, to MY musíme vycvičit.

Ana/anorexie= hladovění. TO NEJHORŠÍ CO MŮŽEŠ UDĚLAT! Tady tělu neodepíráš jen část potřebné potravy, ale odepíráš mu naprosto všechno!ŠPATNĚ! Kdo začíná s anorexií dělá blbost! ANO zhubneš a to celkem rychle, ALE tento způsob hubnutí je nejhorší. Odepíráte tělu naprosto všechno. Všechno jídlo, nápoje,.. Zkrátka nejíte vůbec. Anorektičky pijí pouze vodu, některé i neslazené čaje. K jídlu si dávají většinou zeleninu či ovoce.

  • Sama jsem koukala na různé stránky, kde píší holky, které s tímto teprve začínají a které už jsou opravdu v pokročilém stádiu anorexie. Dávají si vysoké cíle ( např. z 60 kg na 40 kg,…) a když jim nejde váha hned dolů po pár hodinách, jsou schopný všechno co daly do žaludku vyzvracet ( v tom lepším případě), bohužel v horším případě se některé i řežou či jinak sebepoškozujou. Takové jsou už opravdu duševně nemocné. Je pěkné, že drží spolu, říkají si sestřičky a podporují se navzájem, ale takhle se akorát ničí! Mají dokonce i rady, jak nejíst či zahnat chutě. To mne opravdu šokovalo. Například, když mají hlad, tak ať vypijou sklenici teplé vody, nebo ať si dají žvýkačku. A nebo když mají na něco chuť, tak ať si dají jeden Tic Tac/žvýkačku. Takových nesmyslných blábolů mají spoustu.

ANOREXIE KONČÍ SMRTÍ! V lepším případě skončíte jako chodící mrtvola, která má zkažené zuby/vypadané, zničené nebo žádné nehty, zlámané/vypadané vlasy, vylezlé kosti, atd.Anorektičky také přicházejí o MENSES. Zní to možná dobře, ale radši buďme týden náladové a zpruzené, než přijít o možnost mít děti. Ano správně, pokud bude Tvé tělo hodně strádat, přestane být plodné.

Všechny tyto problémy souvisí s tím, že naše tělo nemá dostatek živin, aby nás udržovalo v pořádku a v chodu, tak jak má.

Radši si vyber tu těžší a zdravou cestu hubnutí, než riskovat smrt.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient