Jak se “donutit” ke cvičení ?

Každý z nás to zná, každodenní pracovní nasazení, péče o domácnost, o děti, to vše, nám dává den co den, pořádně zabrat. Je těžké se každý den, nebo alespoň jednou za dva dny, donutit k tomu, se sebou něco začít dělat. Výmluva většiny lidí zní, nemám na cvičení čas. Člověk se jednoduše řečeno, nechce donutit k tomu, aby se začal hýbat a tím pádem změnil svůj dosavadní životní styl. Ovšem, to neplatí u lidí, kteří cvičit opravdu nemohou, například z různých zdravotních důvodů. Platí to především pro ty, kteří hledají neustále důvody, proč to nejde. Pokud například člověk pracuje na směny a do práce chodí již brzy ráno, je dobré si například cvičení naplánovat na některý z volných dnů, nebo na víkend. Kdežto, člověk, který chodí do zaměstnání třeba až na pozdější hodinu, může obětovat například hodinu pro cvičení ještě ráno před prací. Pokud člověk chce, tak jde všechno.
Cítíte se nepříjemné, nemáte na cvičení peníze?
Dalším důvodem může být také i to, že se stydíme jít například do posilovny, či na nějaký trénink ve fitness, z důvodu toho, že se jednoduše stydíme. Tento důvod je pochopitelný, jelikož ne každý člověk má rád společnost. Ovšem, i to se dá vyřešit například cvičením venku, či doma například, cvičením u videí, které ukazují jak cvičit. Navíc, takovéto cvičení Vás bude stát mnohem méně peněz i času, než cvičení v klasické posilovně. V tomto případě, jsem tedy jemně načala také další důvod, kterým je finanční situace. Cvičení v posilovně není mnohdy levnou záležitostí. Pokud, tedy chceme ušetřit peníze i si ušetřit nepříjemné pohledy na naši osobu, můžeme zvolit tuto nenáročnou metodu. Nemusíme ani kupovat drahé komerční pomůcky na cvičení, které ve své podstatě, nejsou vůbec potřeba. Pokud si například vezmete místo klasických činek na cvičení, třeba PET lahve s vodou, zacvičíte si úplně stejně. Je dobré pamatovat především na to, že to nejdůležitější, co pro cvičení potřebujeme je především naše tělo.
Cítíte po celém dni únavu?
Hlavním důvodem, proč většina lidí volí místo skutků různé výmluvy, je i to, že například po návratu z práce cítíme velkou fyzickou, či psychickou únavu. Je to naprosto normální. Tělo je po celém dni vyčerpané. Ovšem mnoho lidí neví, že tato únava je pouze v naší hlavě. Nemluvím o těch lidech, kteří jsou zaměstnání na stavbách, či celý den neobdělávají pole, či mají jinou fyzicky velmi náročnou práci, ale mluvím o těch, kteří jsou například prodavači, bankovními asistenty, či telefonními operátory. V tomto případě na tuto výmluvu není prostor, jelikož tito lidé jsou unaveni především z toho důvodu, že jim to říká jejich hlava. Jedná se tedy o pochod mysli, který nám do těla vysílá signály typu, „sedni si na křeslo a odpočívej“. Tělo se cítí tak unavené, jak vy mu to dáte najevo. Vaše hlava je především ten hnací motor, který nás má donutit k tomu zvednout se a jít si zacvičit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *