Najít tetu dětem z kojeneckého ústavu

I toto je jeden z projektů, na který můžete přispět od 8. do 17. září 2016. V Praze bude totiž probíhat akce Teribear hýbe Prahou. Po zakoupení čipu za 100Kč a uběhnutí určitých kilometrů na vyznačené trace budete moci přispět na jeden z deseti projektů.

Ano, hezká a užitečná akce, řeknete si. Ale co my ostatní, nepražáci, kteří bychom chtěli přispět? A taky na který z deseti projektů?

V dnešní době si řeknete, že je přece plno nadačních fondů, projektů, a takových různých pomocí plno. Ale je to opravdu tak? Dostanou se peníze k těm, kteří to nejvíce potřebují? Nebo k těm, kteří nejvíce křičí a jsou nejvíce vidět?

Ano, i já bych chtěla pomoct. A nejlépe všem. Úplně nejlépe zachránit celý svět. Ale jde to vůbec? Asi ne. Možná kdybychom se všichni starali o svou rodinu, své příbuzné a kamarády, když potřebují pomoc… Kdybychom místo pomluv pomáhali, mohlo by být postaráno o celý svět.

Ale než se k tomu lidé odhodlají, bude to ještě nějakou dobu trvat. A co zatím dělat? Já to řeším tak, že pomáhám tam, kde vidím, že pomoc potřebují. Zajdu do domova pro seniory, za kterými nikdo nechodí. A proč vlastně? Možná už nemají rodinu. Možná už nemají ani přátele. Ale dost možná rodinu mají. A kde ta rodina je? Možná nemá peníze a proto musí pracovat. Možná ty peníze má, ale nemá čas. Nebo možná vydělává peníze, aby je poslala na nějakou dobročinou organizaci a měla pocit, že pomohla.

Ano, i já se často netvářím nadšeně nad příběhy prarodičů. Kdyby přišli jindy, říkám si vždycky. Ale kdy?

Zkusme všímat si blízkého okolí víc než vzdálených projektů. Možná už potom ani nebudou takové projekty potřeba 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient