Reforma justice ČR?

V roce 1989 zaznamenala společnost v ČR změnu ekonomického systému, která je mezi “prostým lidem” doposud hodně diskutována. Snad každý průměrně inteligentní a vzdělaný jedinec v této společnosti si je vědom skutečnosti, že změníli společnost formu ekonomiky měla by následovat téměř současně změna legislativní a současně s toto změnou musí nastat změna v justici. Jinak řečeno nemůže vykládat společenskou normu ten, kdo na zcela jiné společenské normě vycházející z jiného “filosofického” pohledu postavil svoji životní kariéru a to ať již jako soudce či jako advokát.

Změnou občanského zákoníku jenž proběhla až po téměř 24 letech od změny společenského systému, tak politické elity jednoznačně deklarovaly svoji neschopnost jakýmkoli způsobem ovlivňovat společnost v této zemi. Musím zde připomenout, že v roce 1948 v ČR proběhla taktéž změna a zde byl nový občanský zákoník uveden do praxe za necelých 14 let! V daném je tedy zcela zřejmé a společenské elity v ČR to jen potvrzují, že reforma justice ČR běží již od roku 1989, avšak ukončení tohoto procesu je v nedohlednu. Ptám se, co je toho důvodem?

Těch důvodů je hned několik a jedním z prvních důvodů lze uvést ten, že tato změna společenských norem nebyla v zájmu předlistopadových “elit”, tedy těch co zde jako šedé eminence ovládali společnost ze zákulisí před rokem 1989. Dalším důvodem je to, že nejdříve musala býti “podvázána” tzv. lůza, tedy prostí občané a to se muselo stát až, když bude společnost roztříděna, a to se také stalo zákonem 120/2001 Sb. tzv. exekuční zákon, tedy společenskou normou, která jako kdyby vyšla z pera Reinharda Heydricha (protektora za II. světové války). Neustálí průběh “reformy” justice ČR je pak tím co neustále drží “na uzdě” závislot jednotlivých aktérů (soudců, státních zástupců etc.) na společenských “elitách”. Občasná diskuse o tom, že by mohla být zavedena hmotná či trestní odpovědnost soudců či státních zástupců je jen pohým “tlacháním” a zastrašovacím prostředkem pro jakéhokoli jedince v řadách justice ĆR, který by se snad snažil protivit názoru “elit”. Indicií jenž toto zcela potvrzují je hned několik. Problém premíéra Nečase vznikl v době, kdy se začalo diskutovat o změně zákona o státním zastupitelství a dnes tuto kauzu nechce “rozhodovat” určený soudce. Proč? Protože soud má již předem napsán rozsudek a soudce ho nemůže resp. nechce zargumentovat. Problém paní Parkanové a kausy letadel Casa je naprosto to samé v jiném provedení. Odsouzení Dalíka, přičemž provizi nakonec shrábla ČSSD je taktéž o této skutečnosti. Co však je vrcholem pomyslného ledovce jsou problémy dnešní vlády ať již kauza OKD a dluh ČSSD vůči panu Altnerovi, anebo obchodování ministra financí za ANO s IS.

Je tedy zcela zřejmé, že reforma justice ČR je za daného stavu a v tomto obsazení politiky zcela nerealizovatelná což využívali a využívají různí podnikatelé, pseudopolitici, státní zástupci, soudci a exekutoři ke svému obohacování. Je-li totiž výkonná moc soudní svěřena do rukou podnikatelských subjektů jenž provozují svojí činnost za účelem zisku, proč by tak nečinil soudce či státní zástupce, anebo policajt, úředník, tedy nepracoval tak, aby vytvářel na své činnosti zisk? Jedinci jenž se nazývají politiky pak mají za daný stav tzv. “politickou odpovědnost”. Termín “politická odpovědnost” je pak jen dementním označením nezodpovědnosti.

Důsledkem tohoto marasmu je pak doklad směnka nna ISIL ve výši 30 mil. USD jejímž výstavcem je dnes již bývalí exekutor JUDr. Tomáš Vrána. Orgány činné v trestním řízení tento doklad, světe div se, považují za zcela “standartní”. tento doklad tvářící se (pakliže to o cáru papíru můžu napsat) jako veřejná listina lze považovat buď za to, že to je nicotný a nesmyslný cár papíru, pak ovšem bychom museli považovat všechny takto označené doklady tohoto úřadu za nicotné, anebo v druhém případě je tento doklad “řádný” a popisuje pouze strohou realitu a to tu, že justice ČR je finančně propojena s IS. Ptám se jak může být v “demokratické” společnosti soudní moc nezávislá, když je napojena na IS, tedy teroristickou organizaci?

1 názor na “Reforma justice ČR?”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient