Registrace ochranné známky podporuje vaše podnikatelské cíle

Každý podnikatel má určité cíle. Zřejmě dělá vše proto, aby se mu co nejvíce dařilo. Důležitým bodem je při této činnosti také jakási soutěživost s konkurencí. Zjednodušeně řečeno by se dalo říci, alespoň u nějakých odvětví, že ten, kdo má lepší nápad, zvítězí. Nejen nápady, ale i název vaší firmy, slogan či grafické ztvárnění, je dobré chránit. Proč byste měli dávat šanci někomu, kdo s vámi nemá nic společného, aby jakýmkoliv způsobem využívat toho, co jste pracně budovali. Velice efektivní ochrannou je registrace ochranné známky.

Charakteristika ochranné známky

Co přesně znamená pojem ochranná známka? Jak si ho jednoduše vysvětlit? Je to právní ochrana, která dává možnost užívat předmět registrace pouze vám. Pokud by takto učinil i někdo jiný, je to protiprávní a samozřejmě se můžete účinně bránit s jistým pozitivním výsledkem.registered-98574_960_720

Nikdo tak nezneužije ve svůj prospěch váš koncept. Jedině v takovém případě budete mít jistotu, že vše, co do konkrétních činností vkládáte, zůstane pouze a jen vám, případně třeba vašim nástupcům.

Nejedná se však pouze o zabezpečení. Ochranná známka s sebou přináší i výrazné výhody před konkurencí. Nikdy tedy není na škodu nad touto realizací minimálně popřemýšlet, budete z ní těžit.

Registrace ochranné známky se provádí na deset let. Samozřejmě, že je možné po uplynutí této doby požádat o prodloužení, pokud budete v daných aktivitách i nadále pokračovat.

Registrace ochranné známky u odborníků

Ochrannou známku si můžete registrovat sami, daleko výhodnější však bude, pokud se svěříte do rukou profesionálům. Konkrétně se jedná o Patentoid, který ušetří čas i starosti. Tímto rozhodnutím se vyhnete množství ztraceného času a práce při zjišťování přesných postupů.  

Celé je to velice jednoduché – za předpokladu, že víte, co chcete registrovat. Může to být název firmy, slogan, část textu nebo třeba logo. Stačí vyplnit krátký registrační online formulář. O vše ostatní se již nemusíte starat.

A kolik vás registrace vyjde? V rámci podnikatelských aktivit opravdu na minimum – posuďte sami, vždyť necelých deset tisíc je částka, která stojí za investici – můžete si být jisti, že se vám v průběhu deseti roků mnohonásobně vrátí!

Registrační známka by měla být v některých případech samozřejmostí

Ať již podnikáte v netradičním, originálním oboru nebo v odvětví s širokou konkurencí, vždy byste měli pečlivě zvážit, zda se vám nevyplatí zaregistrovat ochrannou známku. Můžete tak učinit kdykoliv v průběhu podnikání, nedávejte si však na čas, aby potom nebylo příliš pozdě, a vy jste zbytečně nepřicházeli o výdělky, které si díky svému přístupu plně zasloužíte. V případě jakýchkoliv otázek se neotálejte na vše, co vás zajímá, zeptat!

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient