Skoncujte s nadměrnou vlhkostí u vás doma

Všichni toužíme po komfortním bydlení. Pro každého z nás pojem komfortní bydlení představuje něco jiného – někdo preferuje bydlení v pohodlném bytě, jiný se raduje ze života ve vlastním domě. Ať už ale bydlíme kdekoli, některé problémy máme společné. Déšť Zátky, Voda, Disk, Podokna, Kapání, Kapka VodyJedním z nich může být vlhkost v interiéru, která způsobuje například rosení oken, rozpad stavebních materiálů, ale především pro člověka představuje hrozbu zdravotních potíží.


4 tipy jak se zbavit vlhkosti v bytě

  1. Větrejte – co nejčastěji otevírejte okna zejména v těch místnostech, kde je vlhkost nejvyšší. Zpravidla jde o koupelny či prostory sousedící s nevytápěnými místnostmi, sklepy, chodbami apod., kde na stěnách kondenzuje voda, a vytvářejí se tak plísně.
  2. Používejte ventilátory – nemáte-li ve vlhkých prostorách možnost větrat okny, používejte ventilátory.
  3. Instalujte klimatizační jednotky – pořízení klimatizační jednotky zvažte tehdy, potřebujete-li řešit současně problémy s vlhkostí a teplem. Nákup takové jednotky představuje poměrně vysokou investici a vyplatí se zejména tam, kde plánujete její dlouhodobé využití.
  4. Použijte domácí odvlhčovače vzduchu. Odvlhčovače vzduchu použijte tam, kde hrozí vznik škod z důvodu zvýšené vlhkosti obsažené ve zdivu nebo materiálech. Pomohou vám řešit problémy s vlhkostí v kuchyních, koupelnách, usnadňují sušení prádla v domácích podmínkách. Některé z typů domácích odvlhčovačů vzduchu jsou tak malé a kompaktní, že je díky jejich rozměrům umístíte prakticky kamkoli. Potěšit vás může i to, že tyto odvlhčovače mají oproti klasickým přístrojům sníženou hlučnost. Takové parametry splňují například odvlhčovače vzduchu Olimpia Splendid.

Odvlhčovače vzduchu Sinclair dokážou zabránit vzniku plísní a udržet v bytě ideální vlhkostOdvlhčovač vzduchu Olimpia Splendid Aquaria Slim vzduchu 50 %. Také tyto modely mají kompaktní rozměry a sníženou hlučnost. Najdete mezi nimi i typy, které získaly prestižní ocenění za design.

Další jednoduché kroky ke snížení vlhkosti

Při vaření používejte pokličku a zapněte odsávání v digestoři. Prádlo sušte venku nebo v sušičce. Sušení doma co nejvíce omezte. Umístěte topná tělesa pod okna, aby vzduch v místnostech přirozeně cirkuloval. Nepoužívejte dlouhé záclony a těžké závěsy.

Tipů a triků sami jistě naleznete ještě více. Mnohdy stačí jen se nad problémem zamyslet.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient