Jak zatočit s hladem?

Jídlo je jedním slovem slast, bez které si nedokážeme představit náš život. Jídlo je jeho nezbytnou součástí, ovšem problém s jídlem nastává v případě, kdy ze zdravotních nebo jiných důvodů musíme nebo chceme zhubnout a štíhlou linii si udržet. Jak tedy jíst střídmě a omezit naše chutě na jídlo? Způsobů je hned několik a je třeba se jimi snažit řídit, ulehčí nám to cestu za vysněnou postavou či lepším životním stylem.

Běžte ven!

Pocit hladu se dá takzvaně rozchodit. Jak? Velmi jednoduše! Pokud vás přepadne pocit hladu, ukočírujte ho jednoduše vycházkou. Stačí alespoň patnáctiminutový pohyb na čerstvém vzduchu a vaše tělo bude jednoznačně šťastné i bez jídla, které byste mu chtěli předtím dopřát. Pohyb uvolňuje endorfiny, tedy hormony štěstí, které se nejenže starají o naši dobrou náladu, ale také zvyšují citlivost neuronů k takzvanému pocitu nasycení. Navíc také skvěle nastartujete svůj metabolismus a spálíte i nějaké ty přebytečné kalorie. Pokud se budete pravidelně hýbat, nebudete mít tak velkou chuť hřešit různými jednohubkami, které byste jinak během dne snědli. Hladu se tedy jednoznačně nejlépe zbavíte pohybem.

Myslete na vlákninu

Hlad může dokonale zahnat i vláknina. Pokud tedy svému tělu budete dopřávat dostatek ovoce a zeleniny nebo doplňky stravy, které obsahují vlákninu, s hladem jednoznačně zatočíte. Jako velmi účinný regulátor naší chuti k jídlu je zvolen listový špenát, který obsahuje látku tylakoid. Špenát nám také velmi dobře pomůže bojovat proti nežádoucí obezitě.

Zdravé tuky

Při redukci váhy, není vůbec moudré vyřadit ze svého jídelníčku veškeré tuky. Pokud totiž svému tělu nebudete tuky dopřávat, budete neustále bojovat s pocity hladu. Mnoho lidí ani netuší, že například potraviny s označením light nejsou ve většině případů tak zdravé, jak se zdají být. Ve většině případů obsahují velké množství přísad, které našemu tělu v žádném případě neprospívají. Do svého jídelníčku tedy místo toho zařaďte raději ořechy, avokádo nebo olivový olej. Díky kyselině olejové naše tenké střevo produkuje více oleoyethanolamidu, tato látka jedním slovem výrazně ovlivňuje naše nervová zakončení a našemu mozku nedodává informaci o pocitu hladu. Díky látce, která se nachází například v avokádu, se cítíme sytí.

Nezapomínejte na ostrá jídla

Chili papričky všichni známe pro jejich schopnost spalování energie. K hubnutí vám pomůže ale i bazalka, kari, máte nebo skořice. Je dokázáno, že aromatického nebo velmi ostrého jídla sní člověk daleko méně, tudíž tyto pokrmy způsobí, že se cítíme najezení i z podstatně menšího množství jídla. Tudíž do svého jídelníčku pro boj s hladem určitě zařaďte tato aromatická a pálivá jídla, díky kterým s pocitem hladu snadno nadobro zatočíte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *