Jen málo stačí a ušetříte na povinném ručení

Při pořízení nového vozu je důležité vyřešit i povinné ručení. Jak se nám povedlo ušetřit díky naprosto jednoduché taktice? O to se s vámi poradíme v tomto článku. Věřte, že rozdíl může za několik měsíců být v řádech tisíců korun.

Sjednání přes internet? Jde to

Pro povinné ručení už dávno nemusíte osobně chodit do pojišťovny nebo specializované společnosti. Bohatě postačí, když si najdete vhodné stránky na internetu. Povinné ručení online má zpravidla velmi podobné až stejné parametry, jako najdeme u “offline” nabídek. Nezapomeňte se dívat i na výhodné bonusy a speciální benefity. Výhodou je právě jednoduchost sjednání a vyřešení případné smlouvy.

Srovnejte si všechny nabídky

To, co jsme při tomto přístupu ocenili nejvíce, je fakt, že si můžete všechny nabídky prohlédnout téměř najednou. Otevřete si spoustu oken prohlížeče a vzájemně porovnáváte. Nebo si vyberete jednodušší cestu a najdete si srovnávač, kde vám přímo vyskočí cenově nejvíce výhodné nabídky. Dobrým nástrojem pro toto usnadnění je portál TopSrovnání.cz. Tam kromě srovnání cen povinného ručení najdete přehled havarijního pojištění nebo cen plynu a elektřiny. Všechny tyto detaily mohou znamenat velkou úlevu pro rodinný rozpočet. Myslete na to, že když několikrát ušetříte 100 korun, za chvíli se z toho stanou ušetřené tisíce, které se mohou hodit.

Kolik můžete ušetřit?

Pokud si vyberete ručení, které je o 300 korun levnější než jiná nabídka, znamená to, že za rok můžete ušetřit až 3 600 korun. A to už je značný rozdíl. Nám pomohlo i to, že jsme se podívali na tipy pro povinné ručení. Najdete tam články, které popisují, jak výběr vozidla, síly motoru a další parametry ovlivňují výši ceny za povinné ručení. Svou roli hraje i věk majitele automobilu. Zajímavé jsou i tipy, jak ušetřit při běžném provozu vozidla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *