Superpotraviny

Označení potravin superfoods si jistě zaslouží vaší pozornost. Tyto potraviny mají totiž velmi blahodárné účinky na vaše zdraví. Tyto potraviny jsou výjimečné zejména díky svému velkému množství živin, které obsahují. Milovníkům raw stravy jsou tyto potraviny více, než známe, pro nás ostatní je dobré se s nimi trochu více seznámit.

Jak poznám superpotraviny?

Superpotraviny obsahují velké množství živin, které si zachovávají zejména za syrového stavu. Tudíž se doporučuje tyto potraviny nijak tepelně neupravovat. Superpotraviny jsou nadmíru bohaté na minerály a také vitamíny, které si naše tělo žádá. Mají dobré antioxidační účinky a pozitivně působí i na náš imunitní systém. Tyto potraviny mají také uzdravující schopnost. Lidé tyto potraviny znali již před více než tisíci lety. Superpotraviny pochází zejména ze zemí mimo Evropu. Severní Afrika, Jižní Amerika a Asie tyto potraviny velmi dobře zná. Znalo je i starodávné sídlící obyvatelstvo v dobách dávno minulých. Jelikož matka země moc dobře věděla, jak těžké podmínky v těchto oblastech panují, tyto potraviny se zde staly rázem obživou pro jejich obyvatele. Vysoká nadmořská výška, pouště a tropické pralesy, donutily tyto plodiny zadržovat veškeré minerály uvnitř. Pouze díky vysokému množství živin, měli tyto plodiny šanci v těchto podmínkách přežít. Díky tomu, objevujeme v superpotravinách abnormální množství minerálů, vitaminů a živin zdraví prospěšných. Ostatní známé plodiny se takto vysokými nutričními hodnotami rozhodně pyšnit nemohou.

Proč superpotraviny?

Pokud chcete zlepšit kvalitu vašeho života, rozhodně po těchto potravinách sáhněte. Pokud se tyto potraviny pěstují bez pesticidů, zajistí vám veškeré své látky, které budu prvním krokem na vaší cestě za zdravým životním stylem. Jak již jsem zmiňovala, tyto potraviny bychom měli konzumovat pouze v syrovém stavu. Jinak přichází o blahodárné enzymy, proteiny a vitaminy, které obsahují a díky kterým jsou tak výjimečné.

Jaké jsou druhy superpotravin?

Výčet superpotravin je velmi obsáhlý. Některé tyto potraviny se dají sehnat velmi lehce, jiné zase o něco hůře. Do superpotravin patří také zelené potraviny, jakými jsou například mladý zelený ječmen, který se sklízí zásadně zelený. Udržuje si díky tomu v sobě veškeré prospěšné látky, které naše zdraví ocení. Opomenout bychom neměli ani spirulinu, tedy sladkovodní řasu, bohatou na vitamin B12, bílkoviny a železo. Spirulina působí také protizánětlivě a podporuje imunitní systém. Dodává nám energii a působí blahodárně na naše tělo i mysl. Další na seznamu superpotravin je Goja, která pochází z Himalájí a má skvělé antioxidační účinky. Další velmi známou a často vyhledávanou superpotravinou jsou Chia semínka, která jsou úžasným zdrojem energie. V současné době se těší velkého zájmu a nalezneme je téměř v každé druhé zdravé potravině.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient