Zázračné byliny

Naše babičky žily a dodnes se snaží žít v souladu s přírodou. V případě různých problémů, tedy často spoléhají na zázračné účinky různých bylinek, které jejich zdravotní či jiné problémy hravě vyřeší. Bylinky byly a jsou dodnes velmi oblíbené a účinné. Trápit vás může cokoliv, ať už například nadměrné pocení, spálená pokožka z nepřiměřeného slunění a podobně. Potrápit ovšem dokážou i gynekologické potíže či záněty močových cest. Na všechny tyto i jiné neduhy pomáhají právě bylinky. Naleznete v nich okamžitou a účinnou pomoc.

Pohmožděniny a modřiny

Hojení pohmožděnin a modřin dokáže vliv bylinek velmi urychlit. Lopuch, kostival nebo olše patří mezi nejlepší bylinky, ze kterých u nás hravě seženete i masti. Pokud je budete pravidelně natírat na postižená místa, po několika dnech ucítíte příjemnou úlevu od bolesti.

Gynekologické potíže

Bylina s názvem kontryhel vás dokáže velmi rychle zbavit veškerých problémů, kterými ženy trpí. Pomůže vám účinná koupel z této byliny, tinktura nebo čaj. Kontryhel velmi silně podporuje pohlavní orgány v těle ženy a dokonale je chrání.

Když se ozvou močové cesty?

Zejména ženy velmi často trpí problémy s močovými cestami. Zánět močových cest je velmi nepříjemným stavem, který se můžete alespoň částečně pokusit vyléčit za pomoci zázračné lichořeřišnice, která je především velmi známá pro své antibakteriální účinky. Používá se v léčitelství při problémech s močovými i dýchacími cestami. V dnešní době se hojně prodávají takzvané tinktury, které je možné používat i jako prevenci před zánětem močových cest.

Nepříjemné štípance od hmyzu

Šťáva z jitrocele nebo heřmánku se doporučuje na potírání štípanců způsobených drobným hmyzem. Tyto již zmíněné rostliny velmi dobře zmírňují otoky i nepříjemné svědění. Šťávu z těchto bylin získáte jednoduše rozmačkáním rostlin v dlaních. Tato šťáva se pyšní zejména svými protizánětlivými účinky. Pomoci od štípanců vám může i grepový olej, levandule nebo lístky z růže. Levandulová silice dokonce nepříjemný hmyz i odpuzuje.

Spáleniny od slunečních paprsků

Pokud jste na sluníčku strávili delší dobu než je zdrávo a odnesla to vaše kůže, nezoufejte. Šťáva z aloe vera, heřmánkový, mátový nebo i zelený čaj vás zbaví trápení s popálenou pokožkou. Tyto zmíněné prostředky vaší podrážděnou kůži ochladí a zklidní. K sehnání jsou i různé oleje, například z měsíčku lékařského, heřmánku či olše.

Nadměrné pocení

Mnoho lidí trpí nadměrným pocením, které jim jedním slovem otravuje život. Nadměrné pocení je nepříjemné vám i vašemu okolí. Vašim trablům může ulehčit například odvar z ořešáku, vychlazený čaj s přídavkem šalvěje nebo odvar z dubové kůry. Nálev vyrobený ze šalvěje můžete například přidat i do koupele. Odvar z dubové kůry dokonce odbourává i nepříjemný zápach.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient