Pečení je opravdová radost

Od malička mne bavilo pečení. Pozorovala jsem babičku a mámu, které pekly často a dobře, a těšila jsem se, až to budu také umět. Nejdříve mne nechávaly jen přihlížet, později sem tam s něčím pomoci a nakonec byly rády, když jsem něco upekla sama od sebe. Teď, když jsem dávno dospělá a není tu ani jedna z nich, zůstala mi radost z pečení, ale i trocha nostalgie.

„Formičkový“ odkaz

Jako rodinné stříbro jsem schraňovala vše, co k pečení používaly moje předchůdkyně: formy na pečení, vánoční formičky a vykrajovátka. Jistě si pamatujete, že výběr nebyl nikterak široký, ale o to cennější se ony formičky zdály. Ne vždy bylo pečení s nimi jednoduché. Těsto se lepilo, nechtělo se formy pustit, ale odkaz je odkaz, a tak jsem nic jiného ani nehledala.

Nabídka, až zraky přecházejí

Nejsem však úplný zpátečník a ignorant, a tak občas na internetu hledám nějaké ty informace, nakupuji, bavím se. A při tom brouzdání jsem narazila na e-shop, který mne naprosto uchvátil tím, co vše pro cukráře nabízí. Cukrářské potřeby a pomůcky na pečení, formy, formičky, potahovací hmoty, polevy, glazury a dokonce i krabice na dorty a cukroví! Vše najdete prakticky na jednom místě a v tolika tvarech, velikostech a z tolika různých materiálů, že by máma i babička kulily oči.

Mám kamaráda, který od té doby, co objevil formy ze silikonu, převzal v rodinné kuchyni vládu nad pečením sladkostí. Baví ho péct netradiční tvary – dětem peče žáby, sovy, veverky či želvy, dinosaury a roboty. Je to prostě zábava!

Bezlepkový sortiment

Řada z nás musí držet bezlepkovou dietu, jejímž základem je naprosté vyloučení pšenice, žita, ječmene, ovsa a výrobků z nich. Mlsat bezlepkově je obtížné, a proto mne potěšil i bezlepkový sortiment, který nabízí směsi pro přípravu moučníků, jedlé krajky, potahovací hmoty, barvy či prášky.

Hledáte-li inspiraci a tip, co si upéct, objednejte si kuchařku nebo některý z časopisů o pečení. Pak už nezbývá než popřát dobrou sladkou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *