Pole Dance je hitem poslední doby

Pokud právě uvažujete nad tím, že je ten pravý čas na to, pustit se do nějakého sportu, zkuste toto posilování, ke kterému budete potřebovat pouze lesklou vertikální tyč. Počasí venku nás každý den upozorňuje na to, že nás co nevidět čeká dlouhá zima. Dny se krátí a naše sportovní aktivity venku se tenčí. Tudíž si zkuste zarezervovat pár lekcí tohoto velmi populárního sportu, který se nazývá Pole Dance. Velká spousta fitness center právě do svých rozvrhů zahrnuje tento sport, kterým dokonale protáhnete celé tělo a vytvarujete tak svou postavu.

Co je Pole Dance?

Tomuto cvičení se věnují zejména ženy, je to vcelku logické, jelikož muž by u tohoto sportu vypadal poněkud těžkopádně a neohrabaně. Naopak v ženském podání se tento sport stává pro muže velmi atraktivním, jelikož kreace, které se dají na této tyči dělat, jsou opravdu pozoruhodné. Za předchůdce tohoto cvičení se označuje cvičení pocházející z Indie a nesoucí název Mallakhamba. Toto cvičení trénovalo především sílu jedinců a také jejich vytrvalost. Tyč byla ovšem ze dřeva a měla také podstatně větší průměr. Do čínských a také japonských cirkusů se toto cvičení dostalo až na počátku dvacátého století. Cvičení doplňovala také velká řada gymnastických prvků, které měli pro publikum velký význam. Na samém konci 80. let se tento, říkejme tanec u tyče, přesunul do Kanady a Spojených států zejména do nočních klubů a také striptýzových barů. Zde se tento tanec obrovsky proslavil, ovšem na ženy a dívky, které tento tanec provozovaly, se dívalo s velkým opovržením. Vše se změnilo až tehdy, kdy se tento tanec začal dostávat do povědomí lidí, jako sport, který dostal příznačné označení Pole Dance. U tohoto sportu nemusíte rozhodně mít na sobě podvazky, ani oblečení hodné pro kurtizány. Tento sport není hanebný a jde zde především o honbu za vysněnou postavou. Na tyči se cvičí ve sportovních plavkách a po několika lekcích budete zvládat opravdu smyslné kreace, které vás usnadní vaši cestu za dokonalými křivkami.

Pole Dance u nás

Možná se tomu budou mnozí divit, ale letos proběhlo v České republice již páté mistrovství ČR v tomto nevšednímu sportu. Do podvědomí žen se dostává stále více a fitness centra otevírají různé kurzy jak pro pokročilé, tak pro začátečnice. Pole Dance můžeme rozdělit hned do několika kategorií, kterými jsou například Pole Art a podobně. Mnoho lidí se mylně domnívá, že se jedná o velmi jednoduché cvičení, co může být na točení se kolem tyče těžkého že? Ovšem opak je pravdou. Toto cvičení si žádá dostatek vytrvalosti a také zručnosti. Abyste se mohli na tyči vznášet s ladností vám vlastní, chce to začít pořádně trénovat a nevzdat to hned po prvních neúspěších. Po několika lekcích si tento sport jistě zamilujete a stane se z vás profesionální Pole Dance akrobatka.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient