Vybíráme ideální postel z masivu

vyberte si nábytek z masivu

Určitě jste si již spočítali, že spíme-li v průměru osm hodin denně, strávíme v posteli celou třetinu života. Ani tento údaj však není zcela vyčerpávající, protože v ložnici lze provozovat i celou řadu dalších příjemných aktivit – od čtení knih a sledování filmů přes snídani v peřinách až po dovádění s partnerem. Aby postel tohle všechno přestála, musí být bytelná a vyrobená z kvalitního materiálu, jakým je masivní dřevo. A co je ještě lepší, i když s vámi bude celá léta, nikdy se neokouká a nevyjde z módy. Existuje-li jeden materiál, který v bytovém designerství prostě nezestárne, pak je to právě dřevo.

Není dřevo jako dřevo aneb proč nábytek z masivu

Slýcháte často o výhodách masivního nábytku, ale ještě vám nikdo neřekl, jak se od sebe jednotlivé typy dřeva vlastně liší? Pojďme se tedy společně podívat, z čeho že si vlastně můžete vybírat. Než se rozhodnete pro konkrétní variantu, měli byste samozřejmě zvážit, jaké požadavky na novou masivní postel máte a kolik byste byli ochotni do ní investovat. Vzhled je jistě také důležitý, hlavní roli ovšem v tomto případě hraje dilema cena versus kvalita.

postel z masivu
postel z masivu

Váš favorit nábytku z masivu by měl být ideální kombinací kvality, vzhledu a ceny

Smrk: Smrkové dřevo je přinejmenším v našich končinách nejčastěji a nejrozmanitěji používaným typem masivu. Jedná se o měkké dřevo se zajímavou kresbou a světlým povrchem, což je ideální pro úpravu do takového barevného odstínu, jaký se hodí do vaší ložnice. Smrk představuje cenově dostupnou alternativu masivu, to přispívá k jeho popularitě. Bude se vám zamlouvat, pokud upřednostňujete odolný, avšak lehčí nábytek, který zvládnete sami posunout.

Borovice: Voňavé dřevo z borovice je v porovnání s ostatními typy masivu dost měkké a křehké. Tyto vlastnosti však vyvažují její mimořádná odolnost proti vlhkosti a vyšší tvrdost než u smrku. Její pěkný barevný odstín se postupem času ještě zvýrazní díky prosycení pryskyřicí – všimnete si charakteristického prolínání různých barev.

Buk: Jde-li vám v prvé řadě o odolnost, platí základní teze: čím tvrdší dřevo, tím lepší. Náročnější zákazníci často volí bukové pro jeho výborné vlastnosti, k nimž vedle již zmíněné tvrdosti patří také pevnost a celková odolnost vůči nárazům a poškození. Má světlehnědou až narůžovělou barvu s jemnou, zajímavou texturou. Za tuhle kvalitní dřevinu si sice trochu připlatíte, zato vás však bude provázet sny po celá desetiletí.

Dub: V zásadě se buku velice podobá a řadí se mezi nejhodnotnější dřeviny, které doma můžete mít. Pyšní se výbornou tuhostí a krásnou kresbou. Mezi odborníky je dubový masiv velice ceněný, vaší domácnosti tedy dodá punc luxusu.

Exotické dřeviny: Pokud chcete něco opravdu originálního, nic vám nebrání vybočit z davu a rozhlédnout se mezi méně tradičními dřevinami. V současnosti již není problém sehnat postele z masivu třeba z olše, břízy, třešně nebo ořechu. Jestliže jste si vyhlédli opravdovou exotiku, jako například mahagon, budete se už muset pořádně plácnout přes kapsu. Ale nezoufejte! Jde-li vám spíše o barvu a vzhled dražších dřevin než o to, abyste vlastnili luxusní zboží, i postel z obyčejného smrku vám šikovný výrobce dokáže nalakovat a upravit do podoby, po níž toužíte.

TIP: nábytek z masivu je investicí na celý život, jeho koupi byste tedy neměli odbýt. Neuděláte chybu, když se spolehnete na kvalitu tradiční české výroby, jakou nabízí společnost extra-nabytek.cz.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient