V rakouských Alpách nejde “jen” o nejlepší lyžování

Jaké je lyžování v Rakousku? Pokud jste si až doposud užívali zimní radovánky jen v tuzemských podmínkách, možná byste měli vyzkoušet něco úplně jiného. V případě lyžování v Rakousku jde o netušené zážitky, které ve vás zanechají hlubokou stopu. Špičkové podmínky nezahrnují jen dostatek kvalitního sněhu a moderní lanovky, ale také supermoderní hotely, úžasná wellness centra a skvělou kuchyni. Rakušané toho mají hodně co nabídnout a sází na libůstky v podobě poznávání hor po západu slunce nebo speciální víno dozrávající v nadmořské výšce třech tisíc metrů.

snowboarder-690779_960_720

Lyžování Rakousko je pojem, kterému holduje velké množství Čechů. Ročně se jich do Alp vypraví přes 350 tisíc. Společně s Němci a Belgičany tak tvoří 5. – 6. největší skupinu zahraničních turistů. Tu největší tvoří Němci, následují Nizozemci, Britové a Švýcaři.

Rakušané vědí, jak zaujmout

Největší rakouskou lyžařskou oblastí je Ski amadé. Milovníci zimy si zde užívají na 760 km sjezdovek v celkem pěti oblastech v Salcbursku a ve Štýrsku. Nejde však jen o perfektní lyžování, ale také o jedinečné atrakce jako hudební sjezdovka ve Schladmingu, dalekohledy na vyhlídkových plošinách pod třítisícovým Hochkönigem nebo drive-in masáže na horní stanici lanovky Grafenberg. V celé oblasti je navíc dostupná free wi-fi síť se 400 hot spoty. Pro začínající lyžaře je určen třídenní kurz Learn2Ski s garancí vrácení peněz, pokud účastník po absolvování nedokáže sjet modrou sjezdovku.snowboarding-655547_960_720

Za pozornost samozřejmě stojí i další oblasti. K nezapomenutelným zážitkům patří lyžování na Pitztalském ledovci s nejvyšší lanovkou Wildspitzbahn, hypermoderní architektura v oblasti Ötzalu nebo lyžování v Rakousku se skipasem na více než tisících kilometrech v Kitzbühelských Alpách

O lyžování v rakouských Alpách toho lze napsat hodně. Ale mnohem lepší je ho zažít na vlastní kůži. Levně se do Rakouska dostanete s cestovní kanceláří Traveller s.r.o., která se na pobytové zájezdy a dovolené specializuje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient