Sníh je krásný, ale stačí!

Letos teda pěkně přituhuje. Den co den se mi honí hlavou myšlenka, kam utéct a paní zimu neurazit. Když si představím, kolik měsíců ještě zbývá do horkého léta, pokouší se o mne mdloby. Tak se mi nedivte, že jak to jde, zalezu k počítači a alespoň virtuálně frčím na dovolenou. Za sluncem, k moři, prosím!greece-1489368_1280

Asi nebyla náhoda, že mi před oči skočilo Řecko. Páni, tam jsem nikdy nebyla. To je ale v tom případě výzva! Co není, může být! Všude ve světě straší, ale Řecko je ještě pořád mezi těmi klidnými zeměmi, kde ať už jdete na pláž nebo se kocháte památkami, tak si to opravdu v klidu užijete a nic vás neruší.

Slunečné pokušení

Nemohu si pomoci, ale jak se tak dívám na ty fotky, úplně cítím to napětí pod stromkem, kdy můj muž a děti rozbalují společný dárek. Na první pohled banalita: „Obálka, no ta s tím nadělá,“ řekli by si. Ale v ní? Poklad! Pečlivě vybraná, s láskou naplánovaná a bez ohledu na kalendář sice pomalu, ale jistě se blížící dovolená v Řecku!

Tyto slavné a mýtické ostrovy jsou právem mezi nejoblíbenějšími letními destinacemi. Blankytně modrá obloha zrcadlící se v moři stejného odstínu, antická kultura, báječné jídlo… To nevydržím! Jenže kam přesně? Za romantikou na ostrov Santorini, na starobylý Rhodos nebo za energickou zelení na Korfu? A teď babo raď.

Místo baby mi nakonec poradil srovnávač cen a nabídek – přímo na webu NewTravel.cz. Je možné tu propočítat, která dovolená bude pro čtyřčlennou rodinu nejekonomičtější a přitom nabídne dostatek zážitků i za rozumnou cenu. Ty hotely! Ty bazény! Bože dej, ať mě nohy ještě donesou do cestovní kanceláře rezervovat nám místo!

A co za poznáním?

Už jsem byla skoro na odchodu a pak mi ještě padla do oka kategorie
po Řecku. Můžeme vidět Akropolis v Athénách, Delfské věštírny, kláštery v Meteoře a další historické kousky. Tak teď nevím. S ohledem na děti, které už se určitě uvidí na podmořské výpravě… No co – stihneme prostě všechno dohromady. Bezva plán!

athens-1004327_960_720

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient