Golfové bagy a jejich srovnání

Golfový bag je cestovní taška pro golfistu a jeho vybavení ke hře. Tento speciální bag musí být odolný a stylový zároveň a musí pro majitele splnit vše, co od něj očekává. Žádný hráč by si nedokázal představit tahat veškeré potřebné vybavení v ruce, a právě proto existují golfové bagy, do kterých se vlezou golfové hole, golfové doplňky i další nezbytnosti jako je občerstvení nebo doklady.

Golfové bagy – druhy

Golfových bagů je na trhu velká spousta. Existuje mnoho barev, materiálů, velikostí, ale i tvarů golfových bagů. Jak se mezi nimi vyznat a vybrat ten správný golfový bag právě pro vás? Přečtěte si hlavní výhody každého z golfových bagů a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejvíce.

Golfový bag stand

Stand bag je nejlepší volbou pro hráče, kteří plánují nosit golfové hole a další golfové vybavení na zádech. Tento typ bagu je vybaven pevným a kvalitně vypolstrovaným popruhem na záda pro pohodlné přenášení a snazší pohyb ve členitém terénu. Je opatřen nožičkami, které se po stisknutí tlačítka vysunou a umožní opřít bag ve svislé poloze tak, aby se z něj dobře vysunovaly hole. Bag stand je určen pro přenášení na zádech, na vozík je špatně upevnitelný.

Golfový bag cart

Tento typ bagu je určený pro umístění na golfový vozík. Cart bag je větší, než stand bag a má také větší hmotnost. Poskytne vám však více prostoru pro hole a další golfové doplňky. Nevýhodou u tohoto typu bagu je, že nemá nožičky. Postavit jej tedy můžete jen na rovnou plastovou plochu na dně bagu, která na členitém terénu není příliš stabilní.

Golfový bag pencil

Pokud s golfem teprve začínáte a plánujete nákup pouze menšího počtu holí (půl set), doporučujeme vám zvolit pencil bag. Tyto bagy vypadají jako tubus a dobře drží svůj tvar. Vybrat si můžete jak z bagů pencil s nožičkami, tak i bez nich. Bagy pencil mají v průměru asi 20 cm a existují i ve formě pytlů. Ty však mají tu nevýhodu, že nedrží tvar a nelze je tedy postavit na zem. Naopak jsou velmi dobře skladné a lehké. Vhodné jsou také pro trénink, kdy u sebe hráč nemá tak velký počet holí.

Cestovní golfový bag

Cestovní bag na golf je vyrobený ze skořepiny či nylonu a využívá se pro bezpečný převoz golfového bagu a golfového vybavení. Na vaše cesty tak stačí váš standardní golfový bag vložit do cestovního bagu, který je většinou polstrovaný z vrchní části pro ochranu vašich holí. Nemusíte se bát, že by se váš golfový bag během cesty odřel nebo poškrábal – o vše se postará pevný cestovní bag, ve kterém budete mít vše bezpečně uloženo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient