Donald Trump a emoce, které vytváří po celém světě.

Donald Trump a emoce, které vytváří po celém světě.

 

Málokomu se podaří zachvátit celý svět svou osobností a obrátit pozornost jen na svou osobu, jako se to povedlo Donaldu Trumpovi.

Podle mě, do této doby rozhodně USA nešlo a nelze brát jako vzor. Důvodů je mnoho a už jsem o nich i několikrát psala. Donald Trump má za sebou tolik eskapád, že to není příliš imponující muž. Je ale velkým faktem, že pouze velké osobnosti dělají velké věci. K těm patří i velké průšvihy, které jsou u známých lidí více vidět.

Co třeba Steve Jobs? Asi každý viděl film o něm. Chtěli byste dopadnout jako první, žena, která s ním otěhotněla a kterou vyhodil? Chtěli byste snášet jeho nálady? Těžko říct. Je to ale velký muž, který změnil svět. Takových jsou tisíce. Některé ale více vynášíme do nebes, na jiné zapomínáme.

K demokracii a svobodným volbám patří i přijetí rozhodnutí a svobodné volby většiny lidu. Jsem na tohoto muže velice zvědavá. Zajímá mě, zda bude přínosem či zklamáním. U mě má ale rozhodně šanci. Měl by ji dostat jako kdokoliv jiný zvolený ve svobodných volbách. Uvidíme, zda do politiky vnese zdravý selský rozum podnikatele, nebo spíše velké plány a malé činy. Možná to bude posun vpřed, možná velké fiasko. Bude to ale zcela jiné, než to bylo doposud.

Projev Donalda Trumpa

Jeho projev byl velmi silný a říkal to, co chtějí slyšet lidé. Tak to dělají všichni. Tak, jek to udělal on, se to ale moc nenosí, a to ani u nás. Jen se podívejte jak zbrojí mnoho lidí proti prezidentu Miloši Zemanovi, a to hlavně proto, že používá právě selský rozum a nazývá věci pravými jmény.

Podle mě, má prezident i vláda chránit národ a v první řadě se snažit, aby se mu dobře vedlo. Podporovat jej, upřednostňovat domácí výrobu a domácí produkty a budovat národní hrdost. O to víc mě zaráží komentáře k jeho projevu.

Komentáře projevu Donalda Trumpa

Pokud někdo takovýto projev označuje za přemrštěný, takřka hloupý, jak to komentují světová média, já ten dojem nemám. Projev při inauguraci Donalda Trumpa byl podle britského listu The Guardian bojechtivý a postrádal konkrétní návrhy. Ano bojechtivý byl, Donald Trump bude bojovat za svůj národ, a to mu chválím, tak to má být.

Co se týká konkrétních návrhů, sledovala jsem například před pár dny přímý přenos tiskovky na ČT24 a jeho proslov. Z jeho konkrétních návrhů jsem byla dost paf. Zveřejnil je dávno, a pokud si list The Guardian nezjistil jejich znění, je to jejich problém. Pokud by je četl v projevu, byla by to dlouhá nuda.Donald Trump

Švýcarský list Neue Zürcher Zeitung napsal, že ve stínu Washingtona, Lincolna a Roosevelta působí Trump jako chuligán. Na to jen mohu říct, že každá doba má svoje a vyžaduje jiná řešení. Jak jsem napsala, vzor ctnosti to není. Má ale před sebou v USA takový chaos, že pokud by byl spořádaným mužem, nikdy by ten chaos a spoušť nedal dohromady. Do toho může jít jen pořádný kaskadér se sklony k adrenalinu. Držím mu pěsti.

Britský list The Guardian inaugurační projev nového amerického prezidenta Donalda Trumpa označil za vyhlášení politické války. Podle kanadských novinářů se máme naparujícího se prezidenta obávat. Hrozí nám, že zničí globální ekonomický řád. K tomu mohu dodat, že pokud by prezident neměl notnou dávku odvahy a sebevědomí, tak by neměl ani respekt občanů. To že nikdy nikdo nebude sedět všem, je víc jak jasné.

Že zničí zavedený globální řád je zřejmé. Sama jsem zvědavá, jaký to vezme spád. Jen se to boháčům moc nelíbí. Amerika nejsou jen líbivé filmy a červený koberec, ale i spousta bezdomovců, chudých lidí bez sociálního a zdravotního pojištění a ghetta. Podle Trumpa by se nůžky mezi bohatými a chudými měly otvírat méně než nyní. A to, že vymizela střední vrstva, vidíme i my. Nejen v Americe, ale i v Evropě a u nás v České republice. Pokud bude střežit hranice, dělá přesně to, co by měl dělat každý stát, a co bychom měli dělat i my.

Trumpův projev prý také svědčil o děsivé změně v Americe. Jeho nacionalismus pod heslem Amerika na prvním místě je hrubý a nestoudný. K tomu jen mohu dodat, že nechápu, kdy se začala národní hrdost a ochrana vlastní vlasti, země a národa brát jako něco zhoubného a nepřípustného. Jen snaha o blahobyt vlastního lidu má smysl. Určitě počítám i s tím, že ono upřednostňování americké výroby a produktů bude mít dopad i na ostatní země. Pevně ale věřím, že nás to donutí znovu se starat sami o sebe a stát se soběstačnými.

Jak napsal list El Confidencial, Trumpova politika stavějící Ameriku na první místo vyvolala obavy v médiích i v dalších zemích, například ve Španělsku. Pokud bude myslet pouze na Ameriku, nevidím na tom nic špatného. Určitě to neznamená, že okamžitě přestane se všemi obchodovat. To ani nejde.

Svět podle Trumpa

Jde o to, že se bude svět ubírat zcela jiným směrem, pokud prezident splní, co avizuje. Zatím není jasné jak. Myslím, že budeme všichni překvapeni a nebude země, které by se změny v USA nedotkly. To, že ale přetrhá plány mnoha lidem, zejména těm nahoře, je jasné. Mnoho lidí a nejen u nás se shoduje, že se nelze ubírat stejným směrem jako doposud. Jeho projev vnímám jako celek a slyším tak jiné věci, než komentují novináři. Co tam slyšíte vy a jak to vnímáte?

Jsme v České republice

Jen je třeba si uvědomit, že víc než USA by nás měla zajímat EU, které jsme součástí, a která rozdělila Evropu tak, jako nic před tím. EU, která nefunguje a servíruje nám jedno nařízení za druhým. O jejich smysluplnosti mnohdy pochybujeme. Začínáme žít pod abnormální kontrolou, kdy si nebudeme za chvíli moci rozhodovat o ničem. A kdo nebude mít velké peníze, nekoupí si ani kapku vody.

Imigrační politika selhává na celé čáře. Přicházíme o těžce odvedené daně, svobodu pohybu beze strachu a o práva, která budou dávána jiným. Možná více než prezidentské volby v USA by nás měly zajímat ty naše parlamentní volby v ČR. Volba našeho prezidenta. Naše životy. To se ale dozvíme u voleb, jak doopravdy naši lidí svoje životy vidí…

Takhle třeba vypadají Teplice.

Teplice

Čtěte bez komentářů ČTK

Zdroj: Sobecký a bojechtivý? Přečtěte si Trumpův projev bez návodu ČTK. Stojí za to

Video s českými titulky

Zdroj: Vyhladím islámský terorismus z povrchu světa! Pusťte si Trumpův první projev s českými titulky

Zdroj: Přemrštěný, takřka hloupý projev. Světová média komentují inauguraci Donalda Trumpa a nešetří kritikou

Zdroj: Teplice … Muslice.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient