Microsoft testuje čtení e-booků na Windows 10

Jeho klon služby zvládající čtení, listování i nabídku e-knih v jednom, se nebude instalovat jako prostě další systémová utilita, ale namísto toho poběží rovnou pod prohlížečem EDGE, kde veškeré knižní akce budou probíhat.

Celá věc je dostupná v rámci Windows 10 Insider Preview. Nedá nám to, abychom nepřipomněli, že je to poprvé od doby, co kdysi Microsoft a Barnes & Noble Nook zahájili spolupráci (ze strany MS dokonce došlo i k třistamilionové investici, která ale nakonec k ničemu nebyla a v roce 2014 se s firmou oficiálně rozloučili). Na druhou stranu, mega-šokující odhalení to samozřejmě není, vždyť právě do EDGE v cca minulém měsíci doplnil podporu e-booků, či přesněji formátu ePub.

V rámci testovacího provozu služby budou moci testeři/čtenáři nakupovat a číst knihy ze svého Windows Store online účtu. Prý je půjde i dále přeorganizovat a spravovat podle svých představ (aktuální možnosti a funkce: záložky, historie, stažení, seznam čtených věcí, změna fontu, …). Jak je v prohlížeči obvyklé, dá se i v e-knihách procházet dopředu i dozadu nebo pochopitelně vyhledávat v obsahu. Komu by to snad bylo málo, může do vyhledávání zapřáhnout i Cortanu.

Sám Microsoft vše neopomněl řádně zdůraznit na svém blogu, přičemž veškeré potenciální zájemce ubezpečil, že se časem nabídka bude rozšiřovat. A též připomněl, že díky jeho nákupu LinkedInu nyní mají zájemci možnost získat přístup i k rozsáhlé sbírce edukační literatury na www.Lynda.com.

Zdroj + Foto: engadget.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient