Zdravý doping pro každého

Co si lze pod pojmem zdravý doping představit? Zdravý doping je každopádně něco, co nás povzbudí a zároveň bude mít blahodárný vliv na naše zdraví. Co nás tedy dokáže za každou cenu povzbudit a přitom zdravě nasytit? Mezi potraviny, které můžeme řadit do zdravého dopingu a měli bychom je zařadit do svého jídelníčku, patří především superpotraviny. Mezi takovéto superpotraviny patří například kustovnice čínská neboli goja, která má velmi blahodárné účinky na naše zdraví a celkovou kondici. Kustovnice čínská zejména zrychluje náš metabolismus, tudíž nám pomáhá rychleji spalovat tuky a zbavovat nás nepříjemných vad na kráse, které spatřujeme zejména v abnormálních číslech, které nám každý den ukazuje naše váha. Další skvělou zdravou svačinkou je baobab, ten pro změnu obsahuje kyselinu vinnou, která má též velmi pozitivní vliv na naše celkové zdraví a kondici. Katechiny, antioxidanty a vitaminy, které baobab, tedy především jeho plody obsahují, jsou takřka dech beroucí. Pokračovat bychom mohli například kořenem maca či velmi okouzlující a chutnou moringou. Těmito a dalšími potravinami si můžeme dokonale oživit jídelníček a navíc svůj začátek dne směřovat tím správným směrem.

Oživte svůj jídelníček hned po ránu

Snídaně tvoří základ každého dne. Snídaně zrychluje náš metabolismus, dodává nám energii a díky správně sestavené snídani nebudeme mít během dne nepříjemné pocity hladu. Díky ní také sníme mnohem menší množství jídla během dne, a tím pádem se nebudeme zbytečně přejídat. Pokud navíc do svého jídelníčku zařadíte superpotraviny, nemůžete šlápnout vedle. Kupříkladu již jednou zmiňované plody baobabu. Tento opadavý strom s velmi tlustým kmenem a složenými listy, znali již naši předci. Jeho blahodárné účinky jsou pozitivní nejen na naše zdraví, ale také mají velmi zázračné účinky na naši pleť. Baobab v současné době můžeme zakoupit například ve formě prášku, čaje či snídaňové směsi. Pro příznivce raw stravy to jsou tato jídla typická a v současné době oslovují stále širší veřejnost. Stejné účinky jako má baobab, má rovněž Peruánský ženšen neboli kořen maca. Tato rostlina má výrazný hlízovitý kořen, který se podobá ředkvičce. Pokud kořeny macy usušíte, můžete je skladovat opravdu po velmi dlouho dobu. Kořen maca neztratí ani trochu ze svých blahodárných živin. Rostlina je velmi odolná a přežívá i velmi tuhé mrazy. Malé množství tuků, 60 až 70 % vlákniny a sacharidů, dělá z macy velmi zdravý pokrm, který by neměl chybět na žádném snídaňovém stole.

Zdravá snídaně pro každého

Pokud si každé ráno budete dopřávat snídaní, která se z větší části bude skládat ze superpotravin, jistě nešlápnete vedle. Kupříkladu chia semínka s mandlovým mlékem, jsou velmi chutným pokrmem, který milují i samotné děti. Pokud si každé ráno budete například připíjet chutným kakaem s macou, jistě se budete po celý den cítit šťastněji a také zdravěji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *