Bolí vás svaly?

Občas se to stane každému. Buď jste to přehnali se cvičením, nebo jste se pouze rychle, ale špatně pohnuli a teď trpíte nesnesitelnou bolestí svalů. Bolest svalů je zrádná hlavně v tom, že se nedostaví hned po větší fyzické zátěži, ale většinou až následující den. Prostě se probudíte a najednou zjistíte, že se nemůžete pohnout. Problém vám dělá i taková banální činnost, jako je čištění zubů. Zdaleka nejhorší je ovšem to, že bolest přetrvává další dva až tři dny po fyzické námaze. Zde najdete pár tipů, jak se ji zbavit dříve.

Jak se zbavit bolesti svalů?

Dříve se mělo za to, že bolesti svalů jsou způsobeny nahromaděním kyseliny mléčné ve svalové tkáni. Tato hypotéza je v dnešní době už však zastaralá a odborníci se shodují na tom, že za bolest můžou mikroskopické trhlinky ve svalech. Ty jsou způsobené nadměrnými stahy svalů při přehnané svalové zátěži. To vše má za následek onu ztuhlost a bolest svalů při pohybu. Tradičními doporučovanými prostředky, které by vám měly od bolesti ulevit, jsou především studené obklady a klidový režim. Rozhodně nic nezkazíte ani lehčími masážemi nebo střídáním horké a studené sprchy. To vše napomůže procesu regenerace a urychlí hojení. Existuje také řada zaručených cviků, díky kterým bolesti buď předejdete, nebo vás ji zbaví. Před každým cvičením je důležité svaly mírně zahřát důkladným protažením. Cviky rozhodně neprovádějte silou, ale pomalu, aby se svaly stihly uvolnit.

Olfen

Proti bolesti kloubů jsou velmi doporučované různé protizánětlivé léky. K lokální léčbě se tak skvěle hodí například různé masti a gely. Mezi ty patří také Olfen gel. Ten se díky rychlému vstřebávání okamžitě dostane ke zdroji trápení a co nejdříve jej vyléčí. Novinkou jsou také léčivé náplasti, které aplikujete přímo na postižené místo, a během pár chvil se dostaví pocit úlevy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient