Z deníčku studentky 6: výlet!

Když jsou rozděleny pokoje, k větší či menší spokojenosti účastníků, nastávají v jednotlivých pokojích boje o co nejlepší postel. Mezi hlavní kritéria výběru patří poloha postele. Nikdo nechce spát uprostřed místnosti, naopak horní patra palandy jsou osazena hned třemi lidmi. Také přistýlky jsou, z mě neznámého důvodu, velmi neoblíbené. Proč tomu tak je, to nevím. Důvod mé nevědomosti je prostý. Buď se do pokoje přiřítím první a zaberu si nejlepší místo, nebo se do pokoje dostanu mezi posledními ale stejně si pohotově sedám na, podle mého mínění, nejlepší místo.

Další zajímavá kapitola školního výletu je shromažďování v určitý čas na určitém místě. Asi všichni známe tu situaci, kdy jeden něco zapomene, druhému se chce na záchod a když je to holka, musí si jako doprovod přibrat kamarádku. Poté se skupina přepočítá, zjistí kdo chybí a další člověk se vydává ztracené hledat. Tento proces dokáže zabrat až čtvrt hodiny. Po více či méně úspěšném shromáždění a přepočítání většinou následuje rozdělení na skupinky z důvodu hry. Jelikož kdybychom se rozdělili sami, vznikla by velká nerovnoměrnost sil, rozděluje se většinou pomocí čísel. To je náročné, časově, fyzicky i psychicky, podle věku účastníků. Po rozdělení a dalším přepočítání se může přistoupit k samotné hře.

Hra bývá většinou záležitost celkem bezproblémová. Pokud se nevyskytnou nesrovnalosti v pravidlech nebo poněkud stupidní dotazy hrajících, vše probíhá dobře. Do té doby, než někdo potřebuje odběhnout na záchod. V horším případě, když je jedna skupina obviněna druhou z porušování pravidel. To potom nastává dlouhá diskuze ve které jedna strana tvrdí že něco viděla a ta druhá že neměla co vidět.

Při hře se stává, že se celý stmelený kolektiv najednou osočuje a hádá, což je ale po hře více či méně zapomenuto a další program probíhá v naprostém klidu a souladu, dokud ovšem nepřijde další hra.

No a další radostné chvíle, které výlet přináší, Vám sdělím zase příště 🙂

Odkaz na předchozí článek: http://www.svobodnyblog.cz/2017/02/denicku-studentky-cesta-vylet/

 

1 názor na “Z deníčku studentky 6: výlet!”

  1. Pingback: Svobodný Blog – Z deníčku studentky 7: jídlo na výletě?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient