JAK ZDRAVĚ ZHUBNOUT A ZŮSTAT FIT?

Hubnutí není nikdy snadné. Kdyby tomu tak bylo, nikdo by nemusel znovu a znovu bez dlouhodobého úspěchu podstupovat drastické diety, které zaručeně fungují. Čeho se vyvarovat a jak postupovat, když chcete trvale zhubnout a zachovat si přitom fyzické i duševní zdraví?

HUBNĚTE S ROZUMEM

Základním kamenem hubnutí bývá u všech druhů diet jednoznačně pohyb. Vždyť i výživoví poradci nikdy neopomenou dodat, že bez aerobního cvičení se nikam neposunete, zvláště pokud vám záleží na formování postavy a rýsování svalů. Jednou z odpovědí na to, jak zhubnout, je tedy dostatečné množství pohybu. Do svého harmonogramu si proto nezapomeňte zavést pro tři až čtyři dny v týdnu alespoň jednu hodinu aerobního cvičení, běhání, jízdy na kole, plavání či tréninku v posilovně. Aktivity je vhodné střídat, aby nedocházelo k jednostranné zátěži svalů. Přetrénované tělo vám také rychle vypoví službu a s nadměrnou zátěží budete mít zvýšenou chuť k jídlu, takže to s tréninkem nepřehánějte. Když shodíte jedno kilo týdně a novou váhu si udržíte, buďte na sebe právem hrdí. Je to určitě lepší než námahou padat na ústa, odříkat si jídlo, na konci úmorného týdne to vzdát a spadnout po hlavě do přejídání. To je mimochodem princip jojo efektu.

STRAVUJTE SE ZDRAVĚ

Velkou pravdou je, že samotný pohyb vám k zeštíhlení stačit nebude. Někdy se stává, že váha jde dokonce s cvičením nahoru. Je tomu tak proto, že narůstá vaše svalová hmota. Pokud se váha ani trochu nepohne, buďte si jistí, že jste se zbavili tuků a narostly vám místo toho svaly. To je dobrá zpráva pro vaše zdraví, špatná však pro vaši stagnující hmotnost. Co s tím? Druhou odpovědí na to, jak jednou provždy zhubnout, je zdravá výživa sestávající z dostatku zeleniny, vlákniny, vitaminů a minerálů. Maso a tučné jídlo omezte, stejně tak cukr a nadbytek soli, které způsobují, že zadržujete v těle vodu. Dbejte na to, abyste přijímali dostatek vitaminů a minerálů z čerstvého ovoce a zeleniny. Jezte menší porce jídla každé dvě až tři hodiny a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat! Najednou zjistíte, že hubnout se dá i bezbolestně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient