Z deníčku studentky 7: jídlo na výletě?

Zase tady máme to jídlo… Není to náhoda. Prostě je to jedna z nutností k životu. A u vyvýjejících se osobností je potřeba dodávat energii a živiny mnohem častěji a mnohem více než u dospělých jedinců.

O obědě jsem už článek psala. To se ale týká pouze obědu ve školní jídelně kam se nahrne celá třída společně a navíc je ukázňována pedagogickými dozory. Na výletu je to ale jinak. A já Vám povím jak.

Každý den, jak známo, začíná snídaní. Když se řekne, že je snídaně v osm hodin, už před osmou stepují největší hladovci, ano i já k nim patřím, před zamčenou jídelnou a s kručícími žaludky naslouchají cinkání chystaných skleniček a příborů. V osm hodin, když se otevřou dveře jídelny, nahrne se dovnitř dav hladových, často nevyspalých a ještě skoro neprobuzených zrůdiček. Nutno podotknout, že mluvím o snídani ve formě švédských stolů, teda pultů, abych byla co nejpřesnější. Z toho důvodu, že není jídlo vydáváno na příděl, v osm hodin a tři minuty dojde šunka. V osm hodin a pět minut dochází i sýr a marmeláda. V osm hodin a deset minut na pultu leží jen prázdné talíře. Teda většinou je nikdo nesní.

Při obědě už je situace o něco přehlednější, protože jsou porce vydávány přímo do strávníkových rukou. I tak ale není moc zbytků a to z jednoduchého důvodu. Ti, kteří nedokáží sníst celý svůj oběd, neváhají nabídnout jej těm hladovějším, tedy většinou klukům. Ještě větší vyměňování nastává když jsou buchty nebo ovocné knedlíky a nemají všechny stejnou náplň. To byste nevěřili, jak se taková buchta nacestuje, než dojde na správný talíř a postupně až do hladového žaludku.

Večeře probíhají buď jako snídaně nebo jako obědy, podle toho, jakou formou je jídlo podáváno.

Svačinky jsou většinou samostatné, neboli kdo si co donese nebo sežene od kamarádů, to má. Ale často na ně ani není čas v plně nabitém programu.

Další strasti a radosti studentského života zase příště 🙂

Minulý díl ve kterém jste se mohli dočíst něco o školním výletu najdete tady http://www.svobodnyblog.cz/2017/02/denicku-studentky-6-vylet/

 

One thought on “Z deníčku studentky 7: jídlo na výletě?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *