Z deníčku studentky 9: téměř neexistující volný čas

Po vyučování nastává náš volný čas. Nebo se tak alespoň nazývá doba, kdy se máme učit, dělat si úkoly a odpočívat. Ano, odpočinek až na posledním místě. Ptáte se proč? Také by mě to velmi zajímalo. Celé dopoledne a část odpoledne sedíme ve škole, zapisujeme si výklad učitele a když přijdeme domů, musíme se to všechno našrotit. Na naše koníčky pak zbývá jen velmi málo času, takže ti, pro které není škola jediná zábava, mají docela problém všechno do těch krátkých 24 hodin nacpat.

I já patřím k těm, pro které není škola vším. Naopak mám ještě opravdový koníček a to koně. Proto budu dnes věnovat článek právě tomuto koníčku. Koho by taky bavilo psát pořád o škole?

Péče o koně a práce s nimi je docela náročný odpočinek. Jednak časově a druhak fyzicky. Netvrdím, že je to jediný časově nebo fyzicky náročný koníček, samozřejmě je takových spousty. A jejich výhoda je, že si při fyzické námaze odpočine hlava, která se namáhala celý ten školní den.

Koně jsou velmi zajímavá zvířata. Někdy se tváří že mají inteligenci na úrovni pokojové rostliny a vzápětí se urazí když podrbete druhého koně. Obecně se o koních říká, že to jsou inteligentní zvířata. S tím souhlasím, i když to tak někdy nevypadá. Ukažte koni desetkrát sáček a po jedenácté se ho lekne. Tady totiž platí, že koně se bojí jen dvou věcí. Těch co se nehýbou a těch co se pohybují. Jak jednoduché, že?

Kůň je totiž natolik inteligentní, aby dokázal hrát blbého. Prostě když se nechce, tak nic nechápe, všeho se leká, plouží se pomaleji než ospalý lenochod a celkově vypadá na umření.

Zato když začne foukat vítr, to byste nevěřili, kolik se do takového tvora vejde energie. Nejen že lítá po ohradě rychlostí průměrného tryskáče a ještě u toho stíhá vykopávat a vzpínat se, ale dokonce si ani nevšímá lákavé trávy a podobných pochoutek, kterým normálně neodolá. Práce s koněm za takových podmínek je opravdu na nervy. To je kolem najednou bubáků… Každé projíždějící auto představuje nebezpečí a list padající ze stromu vzdáleného pět metrů je nebezpečí dokonce smrtelné! Že se Vám to tak nezdá? Ani mě ne, ale koně to tak většinou vyhodnotí.

Nesmím samozřejmě házet všechny do jednoho pytle. Každý kůň je originál a tak Vám nemůžu dostatečně popsat chování všech souhrnně.

Můžu ale říct, že to jsou úžasná stvoření, která umí potěšit a v jejich přítomnosti jde veškerá škola stranou 🙂

Minulý díl školních příhod naleznete zde: http://www.svobodnyblog.cz/2017/03/denicku-studentky-8-tridnicka-hodina/

1 názor na “Z deníčku studentky 9: téměř neexistující volný čas”

  1. Pingback: Svobodný Blog – Z deníčku studentky 10: strastiplná cesta autobusem

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient