Krbové vložky s výměníkem zajistí teplo i v době, kdy se nezatápí

Krbové vložky s výměníkem zajistí teplo i v době, kdy se nezatápí

Krbové vložky s výměníkem skvěle fungují v různých typech staveb a obývacích prostor. Před pořízením takové krbové vložky bychom si měli nejprve ujasnit, jak velkou plochu, případně kolik vody chceme ohřívat. Někdy nám stačí výměník se sníženou výkonností, ten však neohřeje a nevytopí velké prostory. Příliš výkonný výměník nám bude interiér přetápět a jeho výkonnost se tím pádem bude snižovat. Je doporučována konzultace se specialisty v daném oboru, kteří nám s vhodnou volbou poradí.

Pořizujeme si krbovou vložku s teplovodním výměníkem o nižším výkonu

Pokud si chceme pořídit krbovou vložku s výměníkem, která nám bude sloužit pouze pro ohřev vody, vystačí nám výměník o nižším výkonu. V tomto případě se totiž nejprve ohřívá bojler a voda v bojleru, posléze je voda odváděna do zbylého topného systému. Pro celkové vytápění domu či bytu je třeba jiný hlavní tepelný zdroj a krbová vložka s výměníkem s nižším výkonem nám stačí.

Výhody vysoce výkonné krbové vložky s výměníkem

Koupí krbové vložky s výměníkem do obytných prostor si zajistíme dostatek tepla po celý rok, ve dne i v noci, a teplou vodu i do zásoby. Je proto výhodné si spolu s tímto produktem pořídit akumulační nádrž, ve které se teplá voda ohřívá a zadržuje i v době, kdy se netopí. Efektivita topného tělesa propojeného s výměníkem a nádrží se nám zněkolikanásobí. My tak nejen ušetříme, ale zároveň se zasadíme o ekologicky nezávadné bydlení.

Finančně nenáročné a ekologické bydlení

Krbové vložky se hodí i do starších zástaveb, kam se po zaměření a zpracování technologických kritérií dají zabudovat, pokud je přístup do komína. Při realizaci novostavby, ideálně nízkoenergetické, by se mělo v projektu počítat i s krbem nebo krbovými kamny s výměníkem na teplou vodu. Konečný výběr správného krbu i vložky bude snazší, montáž jednodušší a levnější. Jestli chcete bydlet a žít nízkonákladově, není nad to vybrat si některou z uvedených variant úsporného tepelného zdroje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient