Nenávidíte svou práci?

Pokud patříte mezi šťastlivce, pro které je jejich práce splněným snem, pogratulujte si! Patříte totiž k menšině, která je spokojená s tím, co momentálně dělá. Většina obyvatel to má totiž naprosto jinak. Česká republika má své prvenství ve ztěžování si a to na cokoliv. Ano, je to tak patříme mezi notorické ztěžovatele, kteří se nespokojí s ničím. Na prvním místě, je ale ovšem vždy práce. Ano, valná většina obyvatel v ČR není spokojena se svým stávajícím zaměstnáním a každý den si z něj odnáší velkou dávku negativní energie. Jak tedy bojovat s nespokojeností na pracovišti? Kde nalézt odvahu ke změně? Je vhodné setrvávat v zaměstnání, které mě deptá?

Vstáváte do práce s negativním pocitem?

Zná to téměř každý, ráno vám zazvoní budík a vy cítíte palčivou bolest v břiše, která nevěstí vůbec dobrý pracovní den. Vaše nálada je na bodu mrazu a nezlepší jí ani ranní káva a snídaně. Do práce odcházíme s pocitem nenaplnění a strachu z toho, co nás daný den na pracovišti vlastně čeká. Pokud se v těchto slovech poznáváte, patříte mezi ty, kteří nenávidí svoji práci a je načase jí změnit.

Nenávidíte svého šéfa či kolegy?

Je váš nadřízený pedant, který se nespokojí vůbec s ničím? Nedočkáte se od něj pochvaly ani v případě, kdy uděláte veškerou svou práci na jedničku a ještě přidáte přesčasové hodiny? Pokud ano, tak si můžete být jisti, že se váš nadřízený jistě nezmění. Setrvávat v zaměstnání, kde vaše iniciativa a proaktivita nebude nikdy doceněna, se nevyplácí. To samé platí i v případě, kdy patříte mezi nenáviděného kolegu, kterému všichni hází pouze klacky pod nohy. Zejména v ženských kolektivech se mohou zaměstnankyně často setkávat s rivalitou, která má svůj původ v ženské povaze, která je mnohdy neúprosná. Ženský kolektiv je mnohdy o poznání horší než ten mužský. Ženy si nic neodpouští a faleš je často jejich druhým jménem. Tyto kolektivy se velmi často také separují na týmy, které mezi s sebou často neúspěšně soupeří i několik let. Pokud to tedy máte v práci stejně, změňte adresu zaměstnavatele.

Nebaví mě to, co dělám

Pokud vás vaše současná práce ničím, ale opravdu ničím nenaplňuje a je pro vás pouze zdrojem financí, je to špatně. V takovýchto případech se velmi často vyplácí poohlédnout se po něčem, co bude vašemu srdci blíže. Setrvávat totiž v zaměstnání, ve kterém nemůžete osobnostně růst, je chyba. Svou práci zřejmě nebudete ani dělat tak dobře, jak byste měli a to jen proto, že vás jedním slovem nebaví. Často se ovšem budete muset smířit i s faktem, že v jiném zaměstnání, které vám bude blíže, nebudete muset být tak dobře finančně ohodnoceni, jako v tom současném. Tento problém pak nahrává těm, kteří nemají rádi změny a bojí se ztráty pevné půdy pod nohama, která je zdrojem jejich zaplacených složenek. V těchto případech tedy musíte sebrat velkou dávku odvahy na to, abyste udělali změnu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient