Starbucks právě zařadil do nabídky kávu s příchutí whisky

Dnes patrně potěšíme všechny milovníky zajímavě chutnající kávy, whisky a originálního rána obecně. Hned v úvodu ale musíme všechny upozornit, že skutečný alkohol zde není žádný, jen káva zraje v příslušných sudech.

Jak to tak vypadá podle oficiálních stránek Starbucks, tato káva bude (doufejme jen dočasně) k dispozici jako příchuť „Starbucks Reserve Whiskey Barrel Aged Sulawesi“ a bude se prodávat zatím jen v Seattlu.

Káva se vyráběla z téměř 400 kg (800 lb) zelených kávových bobů, jenž zůstaly v dubovém (American Oak) sudu, v němž je pěkně nechala firma (do)zrát. Poté se boby každých pár týdnů ručně obracely, aby bylo zajištěno, že se jeden každý bob dostane do kontaktu se sudem.

Ve finále se již cele uzrálá káva upražila od „dvorních pražičů“ (opět u Starbucks), což je proces, který z toho všeho odstraní alkohol, přičemž boby samotné zůstanou stále lahodně navoněny po whisky a sudu.

Firma Starbucks bude nabízet vše v rámci dvojice nových nápojů, nicméně, nikdo vám zde nebrání prý ani v tom, prostě si kávu koupit v paklíku domů.

A teď špatné zprávy, vše se zatím odehrává jen v USA a Seattlu, takže buď tam můžete vyrazit v rámci rodinné dovolené, popřípadě ti vytrvalejší mohou tlačit na firmu, ať něco podobného udělá i v ČR – otázka však je, jaká by to byla chuť (vinná, pivní, škvarková, …)?

Zdroj + Foto: www.MensHealth.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient