Adidas bude prodávat více bot vyrobených z recyklovaného mořského odpadu

I když se pro většinu lokálních lidí stává zámořská dovolená čímsi jako symbolem toho jedině skutečného odpočinku, jen těžko vám pak zde mohou uniknout hromady plastových odpadků absolutně na všech ostrovech a plážích.

Spousta místních lidí se s tím totiž nijak neštve a hází ho jako papír přes palubu do vody nevěda, že si s ním příroda nijak neporadí, protože na rozložení plastů nemá nikdo příslušné enzymy (možná to vědí i ty hovada, co tam jezdí a dělají to schválně v duchu hesla „Však co, nejsme doma!“…).

Aby firma Adidas stylově oslavila Earth Day, rozhodla se oznámit svoji spolupráci s organizací Parley. Ta se specializuje na ochranu oceánů před nepořádkem. No a z toho všeho vnikly nové běžecké boty Original Ultra Boost, Ultra Boost Uncaged a Ultra Boost X, které jsou z 95 % vyrobeny právě z recyklovaných odpadků (asi tak 11 lahví na jednu botu).

Adidas tím možná něco málo ušetří, co ale získá určitě, tak dobrý dojem pro veřejnost, když pro ni heslo “udržitelný rozvoj” nebude jen prázdná fráze, ale něco s tím vším bude aktivně dělat. Do konce roku 2017 by mělo být vyrobeno na 1 milionu párů podobných bot.

A tím to pro společnost Adidas ještě nekončí – rovněž se nechala slyšet, že bude vyrábět věci pro Major League Soccer týmy, bohužel ale, nic, co by bylo k dispozici veřejnosti…

Zdroj + Foto: www.Engadget.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient