Alkohol nám ubírá na kráse

Alkohol a krása spolu v žádném případě nejdou ruku v ruce. O tom, že má alkohol neblahý vliv na krásu, se můžete přesvědčit například na akci, na které se objevuje kvantum pěkných žen, ze kterých se s postupujícím večerem, stávají opilé a oteklé ošklivky. Ano, je tomu opravdu tak, ovšem ne pouze na večírcích, kde alkohol v krvi náctiletých a starších lidí stoupá nadzvukovou rychlostí. Přesvědčit se o škodlivosti alkoholu mohou i ti, kteří se ráno probudí s velmi nepříjemnou kocovinou, která jim zabrání v jakékoliv aktivitě nadcházejícího dne. Ano, alkohol nám v žádném případě na kráse nepřidá a rozhodně nám nepřidá ani na našem zdraví, které při nadměrné konzumaci alkoholu začne lehce pokulhávat.

Kdy má alkohol nejhorší vliv na lidský organismu?

Dalo by se s nadsázkou říci, že alkohol má na lidský organismus neblahý vliv vždy. Podle odborníků je ovšem tím nejhorším, co můžete udělat v případě konzumace alkoholu, pít ho večer před samotným ulehnutím do postele. To bývá ovšem velmi často pravidlem, jelikož si jen málokdo dokáže představit zábavnou oslavu narozenin či rozlučku se svobodou v pravé poledne. Pokud tedy budete denně konzumovat více, jak dvě sklenky vína, bude mít alkohol velmi neblahý vliv na váš vzhled. To platí i v případě, kdy budete nadměrně konzumovat tvrdý alkohol, který je velmi toxický a jeho nadměrná konzumace způsobuje otravu. Ať tak či onak, pití alkoholu není zdravé téměř nikdy.

Vrásky na sebe nenechají dlouho čekat

Není ničím neobvyklým, že vrásky trápí čím dál mladší generaci. Je to způsobeno nejen nezdravým životním stylem, ale rovněž i nadměrnou konzumací alkoholu a to již ve velmi útlém věku. Pleť je díky alkoholu vysušená a dehydratovaná. Díky tomu začne pleť vysychat, šednout a začnou se na ní tvořit nepříjemné vrásky, se kterými se snaží bojovat nejedna žena. Právě alkohol tak způsobuje velmi velkou koncentraci vrásek již v mladém věku.

Víte, co je kuperóza?

Kuperóza je označením pro poškození veškerých kapilár pleti. Ty se následně začnou smršťovat a také se přestanou rozšiřovat. Pravidelná konzumace jakéhokoliv alkoholu tak začne toto onemocnění způsobovat a to zejména proto, že se začne nadměrně prokrvovat váš obličej.

Kruhy pod očima

Alkohol velmi rád způsobuje vznik tmavých kruhů pod očima a opuchání očí. Alkohol tak dává tělu jasně najevo, že játra nechtějí fungovat tak, jak by měla. Ochabnutí vašich očních víček značí rovněž velmi špatnou funkci vašich ledvin a je třeba být v tomto případě obezřetným.

Budeme hubnout

Pro mnohé může být vidina zhubnutí následkem vysoké konzumace alkoholu příjemným zjištěním, ovšem opak je pravdou. Při pití alkoholu na lačno, budeme opravdu hubnout, ovšem jinak než bychom si představovali. Chronická konzumace alkoholu, která se nazývá alkoholismem, způsobuje ztrátu svalové hmoty, nikoliv tuků. To znamená, že budeme velmi nezdravě hubnout a projeví se u nás takzvaná nezdravá vyhublost, která rozhodně nestojí, za obdiv okolí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient