Bezdětné a přesto šťastné!

Touha po rodičovství může být u některých smrtelníků tak velká, že jsou ochotni pro ni obětovat cokoliv. Často se setkáváme ve svém životě s příběhy lidí, kteří by za milující rodinu překypující dětmi dali cokoliv, ovšem tam kde chce hlava, často nechce tělo. Lidé se tak musí například rozhodnout, zda jsou ochotni žít sami či si například adoptují malé dítko, kterému změní život k lepšímu. Jak je to ovšem s těmi, kteří by dítě mít mohli, ale nechtějí ho? Moderní doba přeje single lidem a bezdětným ženám, které si i v pokročilejším věku užívají života plnými doušky, ovšem touha po rodině je nikterak neláká a biologické hodiny stále netikají. Je v dnešní době moderní být single nebo mít i partnera, ale nemít žádné děti? Jak se k tomuto modelu staví společnost? Opovrhuje těmito lidmi, či naopak?

Nechci dítě a to nikdy!

Pro mnohé ženy i muže je vztah bez dětí neúplným a často v takovém vztahu nechtějí setrvávat. Pokud tedy opomeneme partnery, kterým matka příroda stojí v cestě a děťátko mít jednoduše nemohou, je normální nemít ve zdravém partnerském svazku dítě? Dítě je něčím, co dva lidi spojuje a i v nejhorších chvílích se na toto malé stvoření bere ohled, tedy měl by se brát. Jak to tedy funguje v partnerstvích, kde děti nejsou? Některé páry se chtějí obětovat své kariéře a poté si užívat života a to se vším všudy. Chtějí hodně cestovat, poznávat nové zážitky a věnovat se svým home office povinnostem, jak jen to jde. Děti se v těchto plánech jednoduše nevyskytují, protože by nezapadaly do již zajetého systému života. Často se ovšem může stát, že jeden z partnerů zatouží po dítěti a ten druhý ne, což mnohdy vede ke konci vztahu. V opačných případech si partneři dítě pořídí až v pokročilejším věku. Někdy si ho ovšem nepořídí nikdy a svého rozhodnutí ve stáří mnohdy velmi litují anebo také ne.

Koukáme se na ně skrze prsty!

I když si to valná většina z nás nepřipouští, na ženy, které nemají děti, hledíme jako na neúplné. Jejich darem je přece plodnost, tak proč tento dar nechtějí využít? Některé ženy se cítí na takovém vrcholu svého ženství, že jednoduše nepociťují pudy mateřství a často ani nevyhledávají partnera. Na tyto ženy ovšem velmi často ať si to chceme připustit či ne, hledíme skrze prsty a opovrhujeme jimi.

Moderní technologie, kariéra, cestování

Současná doba umožňuje ženám být nezávislými na muži. Dříve byl muž ten, jenž nosil domů peníze a žena, se starala o domácnost. Dnes je tomu ovšem naprosto jinak. Vlivem sociálních sítí, pracovních příležitostí a možnosti cestovat takřka kamkoliv se svět změnil. Ženy se stávají soběstačnými, mají dostatek financí na vlastní živobytí i zážitky a cítí se být jakýmkoliv svazkem či dokonce mateřstvím svázání. Z tohoto důvodu volí cestu nejmenšího odporu a tou je být single, nemít děti a užívat si všeho, co svět nabízí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient