Google proměnil Raspberry Pi 3 v domácího AI společníka prakticky zadarmo

AI aneb umělá inteligence je poslední dobou mimořádný fenomén. Prakticky všechny firmy, jenž něco znamenají mají svoje želízka v ohni nebo se aktivně jinak výzkumu AI věnují. Jak to ale vypadá, AI si můžete zkusit sami, hned a to doslova “zatraceně levně” – vlastně k tomu postačí koupit jeden jediný časopis…

Chtěli jste někdy vést svoji vlastní inteligentní konverzaci se svým vlastním AI mikro-počítačem? Pak máte perfektní možnost. Stačí si pořídit poslední číslo magazínu MagPi (bratru 10 USD), kde je tato souprava přiložena zdarma!

Raspberry Pi se v této věci spojilo se samotným Googlem, který poskytl hardware i software, díky čemuž i naprostý amatér získá interaktivní hlasové funkce, vlastně jde o zázemí dost podobné Google Home. Souprava promění běžné Raspberry Pi 3 ve vašeho vlastního virtuálního asistenta a není to proces až zase tak složitý.

Suma sumárum zde najdete: Voice HAT („Hardware Accessory on Top“ – hardware potřebný jakoby „na vrchu“ Pi, aby vše fungovalo), reproduktory, mikrofon a hrátky s hlasovou integrací i inteligencí mohou začít!

Jde mimochodem o novou iniciativu Google s názvem Artificial Intelligence Yourself (AIY – “Umělá inteligence i pro vás”) a osoba z Google za věc odpovědná (Billy Rutledge) se nechala slyšet, že je v nejlepším zájmu Gooogle zpřístupnit technologii za Google Home i co nejvíce domácím hobby-kutilům. Aby si mohl kdokoliv vytvořit vlastní variaci na jejich AI Alexa.

Zdroj + Foto: www.engadget.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient