Pořiďte si kočku! Budete šťastnější!

Patříte mezi milovníky koček nebo mezi jejich zaryté odpůrce? Jsou dva typy lidí. Jedni milují zvířata všeho druhu a ani jedním druhem neopovrhují a ti druzí milují buď psy anebo pouze kočky. Velmi těžko ovšem budete hledat milovníky koček i psů. Vědci ovšem potvrdili jistou skutečnost a to je fakt, že pokud si do svého bytu pořídíte kočku, budete se cítit šťastněji a život vás bude bezpodmínečně bavit.

Proč si pořídit kočičku?

Pokud se rozhodnete pořídit si kočku, jistě mějte na paměti, že již dávno neplatí pravidlo, že kočku si pořizují pouze lidé, kteří mají samotářskou povahu a nemají moc přátel. Naopak. Lidé, kteří vlastní kočku, patří mezi velmi inteligentní, důvěryhodné a skromné osobnosti, které bychom mezi některými majiteli psů, hledali pouze velmi těžko. Kočka formuje vaši osobnost a to velmi dobře a důmyslně. Tento fakt platí i přesto, že ve společnosti je na majitele pejsků pohlíženo jako na velmi společenské jedince a na majitele koček jako na introverty.

Dokáže odhalit blížící se chorobu!

Jistě jste již několikrát slyšeli či dokonce viděli, jak dokáže zvíře rozpoznat příchod choroby či srdeční příhody. A kočky tuto informaci jen potvrzují. Kočka dokáže kromě smutku, vzteku či radosti rozpoznat i příznaky srdeční choroby či jiného onemocnění, díky čemuž může zachránit život svého milujícího majitele. Kočka navíc dokáže velmi dokonale rozpoznat příznaky epileptického záchvatů svého majitele a svým chováním a naznačováním ho tak může mnohdy zachránit.

Pomůže vám překonat těžké časy

Úmrtí v rodině, výpověď v práci či těžký rozchod. Bohužel, ať chceme nebo nechceme, tyto životní události jednoznačně patří k našemu životu a my se s nimi musíme umět vždy poprat. Kočka nám ovšem může v těchto situacích být velmi nápomocna a to především proto, že má schopnost vycítit páníčkův smutek a svému lidskému společníkovi tak dokáže být v těžkých chvílích opravdu velkou oporou. Je vědecky dokázáno, že majitelé koček nepropadají tak často depresím a necítí se smutní tak často, jako ti, kteří kočku nevlastní.

Prvotřídní spánek

Majitelé koček mohou jen potvrdit, že v přítomnosti kočičího druhu v posteli mají klidnější spánek. Ovšem v tomto případě záleží na povaze každého člověka, někomu přítomnost koček v posteli dělá dobře a jiné ve spánku ruší. Kupříkladu svým předením či převalováním se. Ať tak či onak, faktem zůstává, že kočka dokáže svého majitele zbavit stresu a úzkostí, které jdou ruku v ruce s dobrým a výživným spánkem.

Stále tedy váháte nad tím, zda si pořídíte kočičího přítele? Mějte na paměti, že kromě zmíněných výhod, dokáže rovněž kočičí parťák zabránit alergiím, kterými trpíte, či umí skvěle oživit váš sociální život. Dokonce je prokázáno, že majitelé koček si hledají spřízněný protějšek, který buď kočku vlastní, nebo má k tomuto druhu velmi blízko.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient