Jak se nenechat zničit od tchýně?

Tchýně, věrné téma všech diskuzí a dokonalé téma pro tvorbu zákeřných a přesto úsměvných vtipů ze života. Tchýně může být skvělým a nenahraditelným pomocníkem nastávající manželky či partnerky, ale rovněž se může stát i svárem domácích hádek a rozepří mezi oběma partnery. Je rozdíl mezi tchýní, která chce opravdu pro svého syna pouze tu nejlepší manželku a umí se smířit s tím faktem, že se o domácnost stará pouze partnerka a ona tak funguje jako jakýsi „pomocník“, když je třeba postarat se o nemocné vnouče či obstarat mladou rodinu jiným způsobem a mezi tchýní, která musí vše neustále komentovat a vměšovat se do života partnerů, do kterého jí absolutně nic není. Jak jste na tom vy? Rozumíte si, se svou tchýni, anebo byste si raději přáli, aby na dlouhou dobu zmizela z vašeho života?

Mluví vám do domácnosti?

Nejčastější rozepře mezi snachou a tchýni vznikají v kuchyni. „Já dávám do svíčkové více smetany“, já Vaškovi vždy vařila vývar bez pomoci bujónu“ a podobně. Pokud je váš partner jinými slovy mamánek, kterého půjde opravdu velmi těžké odstavit ho od mantčina lůna a získat si jeho pozornost jen a jen na svou stranu, budete se muset obrnit notnou dávkou trpělivosti. Nikdy mu ovšem ani přesto, že k matce vzhlíží jako k bohyni, nedávejte nůž na krk. Ublížíte tak pouze sami sobě. Pro muže jsou ultimáta a věty typu, „buď já, nebo ona?“ stresující. Vyvarujte se proto podobným hádkám a dejte své tchýni najevo, že v kuchyni jste svým pánem a věci se budou dělat podle vás.

Tchýně musí vědět, že je u vás doma pouze návštěvou!

Nikdy nesmíte dát své tchýni prostor k tomu, aby se u vás doma začala cítit jako u sebe. Nebydlí s vámi, je u vás pouze na návštěvě. Tudíž jí uvařte šálek horkého čaje, dejte ovladač či časopis do ruky a dejte své „návštěvě“ jasně najevo, že tady jste doma vy a ne ona. Uklízet vám vyprané prádlo do skříně a leštit vanu v koupelně vám opravdu nemusí.

Kdy přijdou vnoučata?

Proti otázkám typu, „kdy budu konečně babičkou?“ se musíte opravdu pořádně obrnit. Vnucovat vašemu partnerovy duchapřítomné řeči o tom, že ona již rodila ve dvaceti a o rok později znovu, vás rozhodně nesmí rozházet. Ona už má odrozeno a odchováno, ale na vás a na vašem muži je to, kdy a zda-li vůbec budete děti mít. Otázky, které směřují na vaše možné intimní problémy, si rozhodně nenechte líbit a neodpovídejte na ně.

Když muž na matku nedá dopustit?

Ženy se velmi často potýkají s tím, že partner nedá na svou maminku v žádném případě dopustit a její rady a životní moudra bere za své. I když se jedná o matku, měl by partner vždy stát na straně své ženy. Pokud tomu tak není a je situace v rodině vyhrocená jen z toho důvodu, že partner dává za pravdu své matce a vás tím tyranizuje, můžete si zadělávat na velký partnerský problém, který může v mnohých případech i skončit naprostým odloučením partnerského svazku a možná i následným rozvodem. Zabraňte této situaci včas a určete si jasně hranice, které vaše tchýně rozhodně nesmí překročit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *