Z deníčku studentky 22: závěr školního roku

Právě se dostáváme do období, kdy se školní rok láme v prázdniny. Zatím co hranice na konci prázdnin a začátku školního roku je hodně výrazná, hranice mezi závěrem školního roku a začátkem prázdnin je tenká, někdy docela neznatelná.

Po uzavření známek totiž nastává období kdy už se učitelé i studenti těší na prázdniny, které už jsou za dveřmi ale musí dochodit určený počet hodin. A právě v těchto dnech někdy škola trochu splývá s prázdninami. V hodinách už se moc neučí, učitelé se snaží vymyslet nenáročná témata aby nebyli ukamenování a přežili do vytoužených prázdnin. A studenti se tváří, že mají ve školním batohu ukrytou zásobu kamení pro případný trest příliš pilného profesora.

Dalším velmi výrazným znakem konce školy je nutnost vyklizení školních šatních skříněk. Většina studentů si dokáže v šatní skříňce vytvořit zásobu papírů, sešitů a učebnic na další tři roky. Nemluvě o úboru do tělocviku, laboratorním plášti, přezůvkách a podobných nezbytně nutných věcech.

V tomto období potom nevychází ze školy studenti, ale želvy nebo vánoční stromečky. To jsou dva typy studentů stěhujících obsah skříňky domů. Želva se vyznačuje ani ne tak pomalou chůzí, ale hlavně velkým batohem barveným k prasknutí. Vánoční stromeček nemá velký batoh, ale zato je ověšen taškami všeho druhu. No ale zapomněla jsem na tu nevýraznou menšinu studentů, která je želva nebo vánoční stromek každý den školního roku, protože si všechny sešity a učebnice nosí každý den domů a zase do školy.

Po zdárném odstěhování ale přichází krásné období, ve kterém studenti mohou chodit po škole bez přezůvek, a to zcela beztrestně! Také pomalu slábnou nároky učitelů na nošení si všech pomůcek do hodin, takže holky vytahují kabelky a kluci schovávají batohy a chodí s jedním univerzálním sešitem v ruce.

No, prostě krásné období, kdo nezažil, tak tu radost nepochopí 🙂

V minulém článku jste se mohli dočíst o tom, co předchází konci školního roku: http://www.svobodnyblog.cz/2017/06/denicku-studentky-21-priprava-znamek-vysvedceni/

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient