Vybudovali jsme infrasaunu pro naše hotelové hosty

Infrasauna HARVIA Radiant pro 2 osoby

Jako provozovatelé horské chaty jsme přemýšleli nad tím, jak vyjít vstříc hostům, kteří kvůli svému vyššímu věku nebo kvůli obtížím s vysokým tlakem nemůžou do naší klasické sauny. A přesto by se chtěli po náročné túře, sportovním výkonu nebo při chladných zimních i letních večer zahřát a prohřát zkřehlé kosti i namožené svaly.

Infrasauna je vhodná i pro starší a nemocné osoby

Vhodným řešením se nám jevilo vybudování infrasauny. Protože jsme u stávající sauny měli pěkné odpočívací místo, relaxační zónu i ochlazovací bazének, odpadly nám starosti s realizací těchto prostor. Díky tomu, že jakákoliv infrasauna je nenáročná na prostor, místo pro toto blahodárné a zdraví prospěšné zařízení jsme nalezli hned. Ale máme dobrou zprávu pro ty, kdo uvažují o zbudování infrakabiny například ve svém bytě či domě. Infra sauna je totiž absolutně nenáročná na prostor. Umístíte ji do rozlehlejší koupelny nebo rohu v hale, či stávající šatny.

Postavení infrasauny na míru šetří čas i nervyInfrasauna HARVIA Radiant

Oslovili jsme firmu, která se budováním infrakabin zabývá, a vážili varianty, jaké by vyhovovaly do našeho horského hotelu. Protože nejsme čtyřhvězdičkové ubytovací zařízení, možnost luxusní infrasauny nám přišla zbytečná. Tyto typy saunovacích zařízení se hodí spíš do špičkových hotelů nebo do wellness centrer, vyjímají se rovněž ve fitcentrech, ovšem v naší dřevěné budově na kamenných základech by luxusní typ působil jako pěst na oko. Oslovila nás infrasauna na míru, protože vzhledem k našemu pracovnímu vytížení jsme neměli čas ani možnosti na stavbě participovat.

Blahodárné působení infrasauny pomáhá zaměstnancůmi hostům

Firemní pracovníci přijeli, změřili si prostory a naše infrakabina byla během pár týdnů zprovozněna. Nyní již druhou sezonu krásně slouží všem návštěvníkům, pro něž je pobyt v sauně vytopené na sto a více stupňů moc. Infra sauna se totiž vytápí na 45-60 stupňů Celsia a díky svým léčebným i uvolňujícím účinkům, jež jsou srovnatelné s běžnou saunou, je prospěšná jak seniorům, tam malým dětem, jimž se pobyt v klasické sauně nedoporučuje. A po pravdě řečeno, i my si kolikrát v infrasauně po náročném dni odpočineme a zarelaxujeme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient