Seznamte se s lumbermanem

Flanelová košile, především zemitá či tmavě modrá barva kalhot, farmářky a dokonalý plnovous. Tak přesně takto by se dal definovat muž, který v současné době udává trend pánské módy a stylu a jeho jméno je lumberman. Pokud vás nikterak nezajímá kult moderního označování lidí, kteří vyznávají určitý styl, asi jste toho o lumbermanech moc neslyšeli v opačném případě, vám ovšem může být jasné, že tito drsní muži dokonale šlapou na paty již vyčpělým hipsterům či spornosexuálům. Trendy letošního roku totiž jednoznačně udávají lumbermani, kterým k dokonalosti dřevorubce chybí už jen pouze motorová pila.

Lidstvo se vrátilo zpátky ke svým kořenům

Po několika marných pokusech, které se na matce přírodě dopustila éra hipsterů, která se vyznačovala barevnými kalhotami a neotřele výraznými brýlemi, se lidstvo konečně vrátilo zpět ke svým kořenům a zrodil se naprosto nový typ muže, který miluje městský život. Co si budeme nalhávat, mužům nepatří do ruky laky na vlasy, pinzety ani růžová trika. Muž má mít drsné vzezření a osobité charisma. Ne jen tak nadarmo se těmto hochům přezdívá lumbermani, někdy také lumbersexuálové. Ano, ti kteří dávali pozor na hodinách angličtiny, jistě ví, že toto slovo má svůj původ v anglickém výrazu „lumberjack“, tedy česky dřevorubec. Silák, který holýma rukama vyrve ze země celou borovici, kterou posléze i s kořeny odhodí na zem a umí se vždy postavit problémům čelem, tak přesně tento muž nese označení dřevorubec. Ženské pokolení tyto muže navíc doslova miluje.

Lumberman se vyznačuje třemi základními znaky

1. Plnovous
Ano je tomu tak, tito muži milují plnovous. Ale pozor, nejedná se o žádné neurvalé strniště. Jedná se o vyvoněný a velmi pěstěný plnovous, na který každé ráno nanesou špetku oleje na vousy, odpoledne vsadí na balzám a večer vousům neodepřou kvalitní šampón s vůní cedru, jantaru a pomeranče. Shavetta, hřeben a kartáč je jejich věrným společníkem, kdekoliv se jen objeví. Navečer neuškodí těžší olej s včelím voskem a pořádná šamponová koupel vousů. Takže pánové, pokud se pokoušíte o pěstěný plnovous, ale vaše přítelkyně je razantně proti, musíte jí přesvědčit o tom, že nebudete vypadat jako divoké zvířátko, ale jako opravdový muž, který ví, jaká péče jeho vousům dělá dobře.

2. Flanelová košile je zpět
Flanelovou košili už nenosí muži pouze do práce, ale nýbrž i do města. Flanelová košile je totiž základním znakem, podle kterého, správného lumbermana kdykoliv poznáte. Nezáleží na barvě, ale na materiálu, vždy musí být flanelová.

3. Zemité barvy
Zemité odstíny jsou pro lumbermana nepostradatelné. Jeho skříní se tak hemží kalhoty z kůže či denimu, který ctí tuto barvu. Světle modré kalhoty nejsou k zahození, ale lumbermana do nich jistě nenasoukáte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient