Začátky podnikání byly těžké, zejména finančně

Česká republika není zrovna zemí, kde by byly začátky podnikání jednoduché. Už samotný proces založení firmy je hrozně zdlouhavý a mnohé podnikatele odradí. Já se však odradit nenechal. Nevyužil jsem žádné možnosti pro urychlení, jako jsou třeba ready made společnosti, všechny úřady jsem si poctivě oběhal sám. Na kolena mě ale málem dostaly finanční potíže.

Jsou oblasti, v nichž není tak finančně náročné začínat. Zejména lidé v IT, online marketingu a dalších oborech, k nimž jsou potřeba vlastně jen počítač, software a připojení k internetu, to mají docela dost snadné. Aspoň v porovnání s obory, kde musíte hned na začátku investovat do výrobních strojů, bez nichž byste se neobešli. Takový byl můj případ. Jenže já jsem tolik peněz neměl.

Nechtěl jsem do svého podnikání tahat celou rodinu

První, co vás v takové situaci napadne, je půjčit si od svých příbuzných a kamarádů. I nad tímto jsem uvažoval, avšak přijde mi nerozumné do svého nejistého nápadu zatahovat blízké. Přece jenom kdyby můj podnikatelský záměr nevyšel, byli by to nejspíš oni, na koho bych se obrátil s žádostí o finanční výpomoc. Nemohl jsem riskovat peníze své a ještě svých blízkých. Mou jedinou šancí tedy byla půjčka bez doložení příjmu.

U banky bych úvěr nejspíš nedostal

Možnost jít si pro půjčku do banky jsem ihned zavrhl. Čekala by mě spousta zařizování, a přesto bych peníze nakonec dostat nemusel. Začal jsem pátrat po internetu a zjistil jsem, že existují přímo půjčky pro podnikatele. Různé společnosti se na rozdíl od banky nedívají na začínající podnikatele skrz prsty, a tak byla nebankovní půjčka pro podnikatele dostupná i mně. V podstatě jedinou podmínkou bylo, že moje společnost nesmí být v úpadku.

Žádost mi byla schválena, peníze přišly rychle a bez zbytečného vyptávání. Já jsem teprve na začátku podnikání, ale zatím to vypadá, že budu mít z čeho splácet. Půjčku dostupnou na www.bez-pujcka.cz mohu jen doporučit, třeba přinese štěstí i vám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *