Boj se stesem, který vám zachutná

Stres odjakživa provází lidský život. Setkáváme se s ním téměř na každém rohu. V práci nás čeká důležitá obchodní schůzka, dětem začínají prázdniny a k tomu všemu máme v počítači rozplánovaný projekt rekonstrukce bytu. Nevíme, kam dříve skočit a už vůbec nevíme, jak účinně se stresem bojovat, aby co možná nejdříve nepříjemný tlak odezněl. Tohoto nepříjemného pocitu, který nás doprovází na každém kroku, se ale alespoň částečně, můžeme zbavit tím, že upravíme svůj jídelníček tak, aby obsahoval potraviny, které našemu organismu od stresu, alespoň částečně pomohou. Jak tedy předejít nepříjemným problémům, které souvisejí se stresem a způsobují například zvýšení krevního tlaku či dokonce i deprese? Zkuste malou změnu svého jídelníčku a pociťte změny, které se co nevidět dostaví.

Zkuste borůvky

Borůvky jsou nejen chutnou přísadou babiččiných koláčků, nýbrž i velmi chutným pokrmem, který při delší konzumaci naše tělo obohatí o důležité antioxidanty, kterých není nikdy dost. Borůvky jsou velmi často vnímány jako jedno z nejvíce zdravých jídel na světě. Vitaminy C, K a mangan, vám totiž pomohou jak se stavbou kostí, tak i se snížením samotného stresu.

Hořká čokoláda je všelék

Ano, čokoláda a to nejlépe ta hořká, patří mezi velmi účinné léky v boji proti stresu. Celá řada antioxidantů, která je v čokoládě obsažena, vám pomůže snížit krevní tlak a vyrovnat se tak i se stresem. V tomto případě ovšem pozor na to, aby se vám pojídání hořké čokolády nevymklo z rukou.

Ovesné vločky

Ovesné vločky vás dokonale nakopnou do nového dne. Ovesné vločky totiž perfektně redukují hladinu cholesterolu v krvi a co víc, sníží vám krevní tlak, rozšíří krevní cévy a především odbourají všudypřítomný stres. Pokud navíc ovesné vločky zkombinujete s borůvkami, můžete si být jisti, že se nám během dne stres bude jednoznačně vyhýbat.

Avokádo

Avokádo obsahuje až neskutečné množství vitaminů a minerálů. Při pojídání avokáda se tak můžete tváří v tvář setkat až s dvaceti velmi důležitými minerály a vitaminy. Avokádo rovněž přispívá k produkci dopaminu, hormonu štěstí a noradrenalinu. Tyto vynikající hormony rovněž dokonale redukují naši aktuální náladu, chuť a také spánek. Pokud tedy chcete nadobro snížit hladinu stresu, jistě po avokádu sáhněte.

Dalšími velmi účinnými pomocníky v boji se stresem jsou například ústřice, které obsahují velké množství zinku, který udržuje naše tělo v klidu a pohodě. Mezi další potraviny, které mohou obohatit náš jídelníček, můžeme zařadit například lososa, špenát, kapustu či česnek. Jelikož má stres velmi neblahé účinky nejen na naše zdraví a psychiku, je třeba s ním umět účinné bojovat. Stres pro náš organismus totiž představuje obrovskou zátěž, která může mít mnohdy i fatální dopady na naše zdraví a vitalitu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient